Varainsiirtovero 2020

Asunto- ja talokauppoja suunnittelevien on syytä olla hereillä loppuvuodesta, kun varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuvat.

Maksaminen muuttuu

Varainsiirtoveron ilmoitus ja maksu muuttuvat marraskuun alusta. Asunto-osakeyhtiön ja kiinteistöyhtiön osakkeiden ostosta maksetaan yhä 2% ja kiinteistön kauppahinnasta neljä prosenttia. Jatkossa veron voi kuitenkin ilmoittaa ja maksaa internetin Omavero-palvelussa. Kiinteistönvälittäjää käyttävien asunto-osakkeiden ostajien ei tarvitse huolehtia muutoksesta, koska välittäjä hoitaa ilmoituksen Verohallintoon jatkossakin.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Yksi ilmoitus ei riitä

Veron ilmoittaminen ja maksu hoidetaan kaupanteossa voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti. Ennen marraskuuta kaupoilla ilmoitus on tehtävä paperisesti ja maksu suoritettava tilisiirrolla. Marraskuun alusta lähtien ilmoitus ja maksu onnistuu Omavero-palvelussa. Marraskuun alun jälkeen jokaisen ostajan on aina annettava oma varainsiirtoveroilmoituksensa ja maksettava oma osuutensa varainsiirtoverosta. Yhdessä ostaneiden on siis molempien tehtävä tulevaisuudessa oma ilmoituksensa.

Lähde: Talouselämä

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät