Asuntokauppa ampaisi

Asuntokauppa ampaisi syyskuussa Suomessa. Kesäkuuta lukuun ottamatta vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat viime vuoteen verrattuna kasvaneet huhtikuusta saakka. Näin kertoo Huoneistokeskuksen asuntomarkkinakatsaus. Erityisesti kesäkuun jälkeen kauppamäärät ovat kasvaneet.

Syyskuussa myytiin

Vanhojen asuntojen kaupat lisääntyivät syyskuussa valtakunnallisesti 12,3 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Työpäiväkorjattuna kasvu oli 7 prosenttia.Syksy toi vanhojen asuntojen kauppoihin kovan kasvun – varsinkin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Etenkin pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen kauppa kävi syyskuussa erittäin hyvin, kun kauppoja tehtiin jopa 18,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten syyskuussa.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Kaupungeittain

Vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin Helsingissä 18,2%, Espoossa 24,3% ja Vantaalla 10,4% vertailukuukautta enemmän. Vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat myös Tampereella 14,9%, Turussa 4,2%, Kuopiossa 15,3%, Joensuussa 12,7%,  Lahdessa 31% ja Porvoossa jopa 42%. Porissa sen sijaan vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat syyskuussa 15% ja Kouvolassa 23,5%.

Kumulatiivisesti vanhojen asuntojen kauppoja on tehty Suomessa kuluvan vuoden tammi–syyskuussa 3,4% runsaammin kuin vastaavana aikana viime vuonna. Vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat tähän mennessä vuotta kasvaneet suhteellisesti voimakkaimmin Porvoossa, Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa. Kumulatiivisesti vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat laskeneet tammi–syyskuussa eniten Kouvolassa, Porissa ja Lahdessa.

Lähde: Talouselämä

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät