Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
5/5

Kilpailutus toimi oikein hyvin. Saimme käsityksn hintatasosta ja löysimme parhaan välittäjän. Asunto myytiin viikon sisään myynti-ilmoituksen julkaisemisesta.

J. MikkolaTampere
78987
Vertailua
4/5
keskiarvo 4,0 tähteä - 330 arvostelua

Vertaile kiinteistönvälittäjiä

Vertaa välityspalkkio

Kirjaudu sisään yllä olevan toiminnallisuuden kautta ja löydä välityspalkkio jokaiselle kaupunkisi välitysliikkeelle selkeästi vertailtuna.

Vertaile helposti ja nopeasti esimerkiksi:

Vertailupalvelun käyttö on sinulle maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Vertailuiden tarkoituksena on tarjota kootusti välitysliikkeiden hinta- ja laatutietoa asunnon myyntiä suunnitteleville. Tällä tiedolla voit säästää aikaa ja jopa tuhansia euroja.

Kuvitus välityspalkkiovertailun tuloksesta. Klikkaa kuva isommaksi.

Kun pohdit esimerkiksi, kuinka paljon välityspalkkio yleensä on, mitä se on minimissään, kuinka paljon välittäjä saa asunnon myynnistä tai muita välityspalkkioihin liittyviä kysymyksiä, palvelun avulla saat vastauksia.

Hintavertailumme ja kilpailutuspalvelumme seulovat datasta parhaat vaihtoehdot asiakkaillemme nopeasti ja varmasti. Pystymme listahintojen vertailun lisäksi näyttämään euroissa toteutuneiden välityspalkkioiden määriä sekä valitsemaan lähialueiden välitysliikkeitä asiakkaillemme kauppojen tietojen perusteella. Dataa hyödyntämällä löydämme juuri oikeat välittäjät satojen välittäjien joukosta asiakkaitamme palvelemaan.

asuntotulo

Välityspalkkio käsitteenä

Välityspalkkio on laillistetun kiinteistönvälittäjän toimeksiantosopimuksen perusteella perimä komissio asunto-osakkeiden tai kiinteistöjen kauppaan liittyen. Yleisimmin välityspalkkion välitysliikkeelle maksaa kohteen omistava taho myynnin onnistumisesta. Olemassa on kuitenkin myös nk. ostotoimeksiantoja, joissa välityspalkkion maksuperusteena on uuden ostettavan kohteen löytyminen. Välityspalkkio on perinteisesti hinnoittelultaan  prosentuaalinen joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Jälkimmäisessä tapauksessa välityspalkkiota ei peritä mahdollisesta kohteen velkaosuudesta.

Välittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Kiinteistönvälittäjän palveluiden käyttäminen asuntokaupassa on tunnetusti suosittua. Tämä siitä syystä, että ostajat luottavat usein enemmän välittäjän kautta myynnissä oleviin kohteisiin. Välitysyritys hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperityön, esittelyn ja lopuksi itse kaupanteon.

Välittäjien palkkiossa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Usein välityspalkkio peritään vain asuntokaupoilla. Muutamalla välitysliikkeillä on kuitenkin myös joitakin kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on nykyään myös monen välitysliikkeen valikoimissa. Tasasumman hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttiosuus on laskutuksen perusteena kuitenkin välittäjää kannustavin ratkaisu.

Hyvä tietää

Lainsäädäntö
Kuluttajille suunnattua välityspalveluiden markkinointia säännellään kuluttajansuojalaissa (38/1978; KSL). Itse välitystapahtumaa ja sen oikeussuhteita säädellään puolestaan laissa kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä (1074/2000; välityslaki, VälitysL). Lisäksi sovelletaan asetusta kulutushyödykkeen hinnan ilmoittamisesta markkinoinnissa (hintamerkintäasetus 553/2013).
Kuluttajaviranomaisen ohje

Kuluttajaviranomaisen ohje on välittäjän valintaa harkitsevalle helpoiten ymmärrettävä ja hyödyllinen oikopolku. Kuluttajaviranomainen on mm. linjannut ohjeessaan seuraavasti:


”Kiinteistönvälittäjäkunta on kirjava. Siksi on tärkeää, että pyydät kotiisi arviokäynnille edustajan ainakin kolmesta välitysliikkeestä, mielellään isoista ja pienemmistä. Se auttaa myös myyntihinnan päättämisessä.”

Miksi asuntojenmyynti.fi?

Mielestämme hinnan ja laadun vertailu on kuluttajan perusoikeus. Me tarjoamme siihen mahdollisuuden. Olemme täysin kotimainen ja korkeimman luottoluokituksen saanut yritys.

paras-välittäjä

Välityspalvelua markkinoidessa on kerrottava lasketaanko palkkio myyntihinnasta vai velattomasta myyntihinnasta. Välityspalkkio maksetaan yleisimmin kaupanteon yhteydessä. Välityspalkkio voidaan periä vain siltä, joka on tehnyt välityssopimuksen, eli useimmiten myyjältä. Vain laillistettu kiinteistönvälitysyritys voi periä välityspalkkion. Prosentuaalisen välityspalkkion vaihtoehtoratkaisuna on nykyisin kiinteitä välityspalkkioita, joissa välityspalkkion määrä on päätetty ennalta jo toimeksiantosopimuksen valmisteluvaiheessa. Välityspalkkiot veloitetaan yleisesti kaupanteon yhteydessä. Välityspalkkion suuruutta ei ole laissa määrätty. Välityspalkkiosta kuitenkin todetaan, että sen on oltava kohtuullinen ottaen huomioon välitettävän kohteen laatu ja suoritettu työmäärä.

Vertailuistamme löytyvät mm.

Löydä paras kiinteistönvälitys

Kirjaudu sisään yllä olevan toiminnallisuuden kautta ja löydät yritysten nykytilaan sekä myyntihistoriaan pohjautuvia vastauksia.

Alla olevat asiat käyvät ilmi käden käänteessä – ilmaiseksi:

*Effortia Oy:llä tiedossa olevan asuntokauppadatan mukaan
paras-hyvä
LKV-pätevä välittäjä

Hyvä kiinteistövälitys

On pulmallista hakea sitä paikkakunnan parasta tähtivälittäjää. Sellaista tietoa ei vain ole ollut missään vertailtuna. Nyt tähän on vihdoin tullut uudistus. Pieni joukko kiinteistönvälitysliikkeistä laiminlyö lain asettamaa vaatimusta pätevyydestä. Kirjautumalla maksuttomaan vertailuumme näkee nopeimmin vastauksen kysymykseen mistä löytyisi se paras kiinteistönvälitys?

Asunnonvälityksiin on kannattavaa tutustua valmiiksi rekisteröitymällä ilmaiseksi vertailuumme. Pätevyydet ovat vertailussa pätemättömästä pätevään. Lisäksi palvelun avulla voit verrata myös todelliset euromääräiset välityspalkkiot paikkakunnallasi sekä kiinteistövälittäjien hinnastot.  Vertailun jälkeen vastaanotat päivän parhaat tarjoukset. Meillä onnistuu myös välitystarjousten kilpailutus. Avullamme selventyvät hyvät asunnonvälitykset. Lisätietoa välittäjien tehtävistä voi halutessaan opiskella kuluttajaviraston sivuilta.

Välitysyrityksen valinta

Pohdi ennen välitysyrityksen edustajan vierailua kohteessa asuntosi todennäköistä toteutuvaa hintaa. Tämä on järkevää siitä syystä, että joskus asunnonvälittäjät saattavat ehdottaa kohteen hinnaksi vääränlaista hintaa.

Jotta löytyisi paras kiinteistönvälitys on hyvä idea pyytää arvioimaan välittäjä parista-kolmestakin eri välitysyrityksestä. Tämä on avuksi myös kohteen hinnan määrittämisessä. On järkevää myös ottaa huomioon, että välitysalan yrityksillä voi olla sisällöltään erilaisia palvelusisältöjä. Juuri siksi on tärkeää kartoittaa suorittaako sama kiinteistönvälittäjä esittelyn, tarjousneuvottelun ja asuntokaupat.

Kun välittäjä saapuu katselmukseen valintakriteerinä on useasti myytävän kohteen arvion realistisuus. Asunnon kauppahinta riippuu lopulta markkinoista, ei välittäjän lupauksista.

Välittäjän tehtävä on hankkia myytävään kohteeseen tarvittavat paperit. Näitä ovat mm. yhtiöjärjestys ja isännöitsijäntodistus sekä omakotitaloista mm. rasitustodistus ja kiinteistörekisteriote. Asunnonvälittäjällä on olemassa yleinen selonottovelvollisuus siinä, ovatko omistajan kertomat tai asiapapereista ilmenevät tiedot todellisia. Tällainen voisi olla vaikkapa asunnon pinta-alasta annettu tieto. Epäilyn herätessä tiedon oikeellisuudesta on välittäjän kerrottava siitä ostajalle. Myyntiedustaja edustaa näin ollen kumpaakin kaupan osapuolta.

Lehdistä tuttu