Omakotitalojen hinnat

Omakotitalojen hinnat 2020 ovat lähteneet omille teilleen viime vuoden lopulla. Vanhojen omakotitalojen hinnat 2020 laskivat viime vuoden viimeisellä kvartaalilla 1,2% edellisvuodesta. Prosenttiluku kätkee taakseen kaksi tyystin toisistaan poikkeavaa maailmaa: PK-seudulla hinnat kipusivat peräti 8,8%, kun taas PK-seudun ulkopuolisessa Suomessa ne laskivat 2,3%.

Omakotitalojen hintakehitys

Pääkaupunkiseudulla talot ovat siis kallistuneet, kun muualla maassa hinnat ovat halventuneet. Tiedot tulivat julki Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä. Indeksi kattaa vain omalla tontilla sijaitsevat omakotitalot. Omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli koko Suomen osalta 1 576 euroa. Pääkaupunkiseudulla vanhat omakotitalot maksavat kuitenkin huomattavasti maan keskiarvoa enemmän eli keskimäärin  3 118 euroa neliöltä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolinen keskimääräinen neliöhinta on 1 436 euroa.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Omakotitalojen kauppa

Vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin viime vuonna 4,3% enemmän kuin vuotta aiemmin vuonna. Pääkaupunkiseudulla kauppoja tehtiin huikeat 21,6% enemmän, kun muualla Suomessa päädyttiin huomattavasti maltillisempaan 3,4% kasvuun edellisvuoteen verrattuna.

Tammikuu vilkasta

Asuntokauppa on käynyt vilkkaana vuoden alkukuukausina ainakin Helsingin kehyskunnissa. OP-Ryhmä kertoi loppuviikosta, että asuntoja myytiin kehyskunnissa tammikuussa 27,1% enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Asuntojen hinnat olivat niin ikään OP:n mukaab tammikuussa 4,6% korkeampia, kuin vuotta aiemmin. Kehyskuntiin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

LÄHDE: HS.fi ja Rakennuslehti

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät