Koronavirus ja asuntokauppa

Koronavirus ja asuntokauppa. Koronavirus on pyyhkäissyt läpi maailman ja pudottanut kansakunnat polvilleen. Heti Korononan rantauduttua Suomeen alkoivat lukuisat tahot ilmoittaa seisokeistaan ja tietysti ymmärrettävästä syystä. Nyt Suomi sulkee rajansa, lapset otetaan pois kouluista ja niin edelleen. Hiljaiseksi vetää ja myös välittäjäkunta on ollut enimmäkseen hiljaa, mutta nyt se on alan suurimpien toimijoiden toimesta kertonut siirtyvänsä virtuaali- ja yksittäisnäyttöihin tartuntavaaran ehkäisemiseksi. Kuinka sopivat yhteen  koronavirus ja asuntokauppa? Ihmisillä on edelleen asumiseen liittyviä tarpeita ja suunnitelmia eikä elämä provisiopalkkaisella alallakaan voisi täysin pysähtyä. Kuinka tästä päästään eteenpäin?

Kohti tuntematonta

Virologian asiantuntijat ympäri maailman ennakoivat pandemiaksi kasvavaa ja eläimistä peräisin olevaa uutta hengitystieinfektiota jo vuosia ennen Koronaa. Vuonna 2015 Microsoftin perustaja Bill Gates puhui tästä mahdollisuudesta haastattelun yhteydessä. Tilanteen ollessa käsillä nyt on maailmanlaajuisesti ollut nähtävissä lähes yhtenäinen ja tiukka linja koronan torjumiseksi.  Epidemiaa ei voida enää Suomessakaan välttää. Tilanne on hyvin hankala. Valtioiden olisi tehtävä kaikkensa haavoittuvaisimpien suojelussa, mutta samalla koronan hidastamiseksi toteutettavat radikaalit toimenpiteet aiheuttavat suuria ongelmia yhteiskunnissa. Korona vaikeuttaa laajasti yritysten ja yhteisöjen toimintaa ja asuntokaupan ala on takuuvarmasti yksi kärsijöistä.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Pankit apuun

On selvää, että yhteiskunnan seisoessa kauhusta kankeana tarpeeksi pitkään se vaikuttaa yritysten taloudelliseen tilanteeseen tuhoisalla tavalla. Tämä tulee näkymään konkursseina, irtisanomisina ja työttömyytenä. Pahimmassa tapauksessa asuntovelallisille syntyy tilanne, jossa asuntoja joudutaan pakkorealisoimaan. Aktia ilmoitti ensimmäisenä, että se antaa 7 kuukautta lyhennysvapaata omille asuntolaina-asiakkailleen. Riittääkö sekään? Toisaalta kovinkaan nopeasti ei syvään lamaan ajauduta Suomen Pankin luvuttua yrityksille hätärahoitusta yli vaikean ajan. Korkotason ollessa samaan aikaan alhaalla onkin paljolti kyse kauanko yhteiskunnan seisahdus Koronan vuoksi kestää?

Ostajat hiovat kynsiään

Epävarmuus on arvokurssien pahin peikko ja se on jälleen koettu kouriintuntuvasti. Tällä hetkellä useimmat ihmiset ovat Koronan vuoksi kaikikin tavoin varuillaan. Tilanne on samaan aikaan terveydellisesti vaarallinen, henkisesti kuluttava ja taloudellisesti uhkaava. Harva täysjärkinen toivoo vaurastuvansa toisten epäonnella, mutta valitettavasti se ajatus on jo juolahtanut yhden jos toisenkin asunnon ostoa suunnittelevan mieleen. Tämä tarkoittaa, että asuntokaupassa kytee myyntiaikojen hieman pidentyessä. Ostajakunnan markkinainto ja vilkastuva yksityisnäyttöihin perustuva välitystyö pitänevät markkinaa liikkeessä myös tulevina kuukausina.

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät