Asuntokaupan Feeniks

Välityspalkkiovertailu uudistui ja nousi Feeniks-linnun lailla asuntokaupan tuhkasta.

Kahdeksan vuotta sitten perustimme Suomen kautta-aikojen ensimmäisen kiinteistönvälityksen hintavertailun. Viime kuukausien aikana Effortia Oy synnytti yhdessä asiakkaidensa kanssa jotain täysin ennen näkemätöntä – nimittäin toteutuneiden välityspalkkioiden vertailun. Vuonna 2013 kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan, että jostain voisi katsella paljonko joku välittäjälle maksoi. Alla käydään läpi mielenkiintoisimmat uudet kohdat tarjonnassamme.

Toteutuneet välityspalkkiot

Vuosien varrella monissa Effortiaan liittyvissä keskusteluissa on noussut esiin epäily siitä, että välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen perusteella ilmoittamat hinnastot ovat todellisuudesta poikkeavia. Tätä argumentointia ovat tarjoilleet erityisesti jo pidempään alalla toimineet välittäjät. Osin edellä mainituista syistä ja nimenomaan käyttäjiltä saamamme palautteen mukaisesti päätimme seuloa tiedossamme olevista toteutuneista asuntokaupoista tietokannan, jonka avulla kirjautuneet käyttäjät voisivat tulevaisuudessa vertailla paikkakunnalla postinumeron ja pinta-alan mukaan todellisuudesssa maksettuja euromääräisiä välityspalkkioita. Idea oli hyvä, mutta toteutus vaikea. Käyttötarkoitusta varten tuli nimittäin hankkia dokumentoidut luvat kaikilta kilpailutuksen kautta syntyneiden asuntokauppojen myyjäosapuolilta. Onnistuimme lopulta aikeissamme, mutta emme ilman merkittävää luomisen tuskaa – myyjätahoja kun oli kymmeniätuhansia…

Toteutuneet välityspalkkiot voi vertailla täällä maksutta

Uuden toteutuneiden välityspalkkioiden vertailun edut ovat ilmeiset. Nyt kuluttajat voivat vihdoin saada suuntaviivoja siitä, kuinka paljon välityspalkkiota todellisuudessa kohteiden välityksestä maksetaan. Tätä tietoa voi hyödyntää välittäjän käyttämiseen liittyvissä laskelmissa. Oikeastaan jokaisen myyntiä suunnittelevan kannattaisi piipahtaa vertailussamme ja ainakin siinä tapauksessa, jos välityspalveluiden hinnat vähänkään koetaan merkittävänä seikkana välittäjän valinnassa. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailu on ensimmäinen ja ainut laatuaan Suomen asuntokaupan historiassa.

Myyntisaavutukset

Effortia Oy julkaisi myös toisen kokonaan uuden vertailun – sellaisen joka pitää sisällään suosituksia välitysyrityksistä alueella tehtyihin kauppoihin liittyen. Vertailun tietokantana käytetään niin ikään siis tiedossamme olevia tehtyjä asuntokauppoja ja kaupat tehneitä välitysliikkeitä. Myyntisaavutusten vertailupalvelu ei kuitenkaan missään nimessä vielä ole täydellinen kuva kaikkien välitysliikkeiden menestyksestä kohdepaikkakunnalla, mutta sitä kohti tässä liikutaan. Kyseessä lienee ensimmäinen yritys myyntisaavutusten läpinäkyvöittämiseksi ja siten myös ainutlaatuinen startti asuntokaupan historiassa.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Vertaansa vailla

Kolmas muutos liittyy vanhoihin vertailuihimme eli välityspalkkioprosentteihin sekä LKV-pätevyyksiin. Nämä tietokannat yhdistettiin ja nyt yritysten kaikkia hinta- ja laatuparametrejä voi vertailla yhdellä sivulla. Mukana on noin 160 paikkakuntaa, joiden välitysliikkeistä löytyvät asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen arvonlisäverolliset välitysprosentit, minimipalkkiot, palkkioperusteet, mahdolliset peruskulut sekä asiakirjakulut. Laatutekijöinä mukana ovat toimistojen myyjämäärät ja LKV-pätevyystasot prosentteina. Tämä vertailu on aivan omaa luokkaansa ja tietojen arvo asunnon myyntiä suunnittelevalle vertaansa vailla. Vielä kerran, kiitos kaikille asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme – Menestys on yhteinen.

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät