Asuntokaupan vetonaulat

Mitkä ovat asuntokaupan vetonaulat? Mkä saa ostajissa tarjousmoodin päälle? Iltasanomissa haastateltiin viime viikolla kolmea kokenutta välittäjää eri puolilta Suomea. He kertoivat kokemuksistaan ja alla siitä tiivistelmä. Asunnon sijainti on tietysti ympäri maailman houkuttelevuutta määräävä tekijä ja sen mainitsivat myös haastatellut, mutta mitkä muut seikat edesauttavat nopeisiin kauppoihin.

Uuni saa syttymään

Hintapyyntö on merkittävä tekijä – se on itsestään selvää. Hinnan ollessa kohdallaan kiinnostus on taattua. Tämä ei tarkoita, että myytävä kohde tulisi olla alihinnoiteltu. Ostajien mielenkiinnon saattaa herättää myös jokin yksittäinen asia. Tällaisia ovat mm. upeat näköalat, esteetön parvekenäkymä, iso leivinuuni, hieno terassi tai autotalli. Siinä tulee uunille hintaa, kun ostaja tai hänen puolisonsa ihastuu uuniin ja ajattelee, että ”tämä on pakko saada”.

Asuinalueen kehitys

Asuinalueen kehitykseen kiinnitetään ostajapiireissä myös huomiota – eikä suotta. Perheellinen voi etsiä asuntoa rakenteilla olevan koulun tai ostoskeskuksen läheisyydestä. Uusien ja valmistuvien liikenneyhteyksien lähikohteet kiinnostavat myös tavallista enemmän.

Kunto vetää

Sijainnin jälkeen asunnonostajat kiinnittävät huomiota kohteen kuntoon. Huoneiston sisäremonteista isoimmat, kuten kylpyhuone ja keittiö tulisi olla tehtynä. Tämä on ymmärrettävää, mutta toinen ääripääkin vetää. Täydelliset pommit ovat käteville oivallisia askartelukohteita ja jobbarit kärkkyvätkin aina peruskuntoisia asuntoja isoissa kaupungeissa. Pahin jarru kaupoille on vuodesta toiseen läheisyydessä siintävä putkiremontti.

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät

Lähde: IS