Väestönmuutos Suomessa

Väestönmuutos. Suomessa asuinalueiden eriytymisen odotetaan jatkavan kasvuaan. Ennuste väestönmuutoksesta on laadittu Hypoteekkiyhdistyksen tekemän tutkimuksen perusteella vuoteen 2040 asti. Suomi on jaettu tutkimuksessa maakunnittain 19 osaan.

Väestönmuutos 2018–2040

Maakunnista jopa 15:ssä väestönmuutos on negatiivista, eli alueilta vähenee asukkaita enemmän, kuin sinne muuttaa tai syntyy. Kurjimmassa tilanteessa ovat Kainuu ja Etelä-Savo, joissa suhteelliset väestönmuutosprosentit ovat -17,4 ja -16,7. Melkein yhtä negatiivisessa muutoksessa ovat ennusteiden perusteella myös Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Satakunta,  Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Lappi, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Päijät-Häme, joissa väestönmuutoksen negatiiviset prosentit asettuvat välille 13,0-5,9. Lisäksi negatiivisen väestönmuutoksen maakuntiin lukeutuvat Pohjanmaa (-4%), Keski-Suomi (-3,4%) sekä Pohjois-Pohjanmaa (-2,4%).

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Kultainen kolmio ja saarelaiset

Positiivisinta väestönmuutos on Suomen maakunnista ainoastaan neljässä: Ahvenanmaalla, Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Näissä maakunnissa asukasluvun ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa. Edellä mainituissa maakunnista Ahvenanmaa ja Uusimaa erottuvat eniten edukseen: Ahvenanmaan väestönmuutoksen prosentti on +19,6 ja Uudenmaan +16,7. Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi jäävät tutkimuksessa melko kauas Ahvenanmaan ja Uudenmaan taakse, sillä Pirkanmaalla positiivinen väestönmuutosprosentti on 3,6 ja Varsinais-Suomessa rimaa hipova 1,1.

Lähde: HS | Hypoteekkiyhdistys

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät