Tanssi ja laulu tärkeämpää

Otan tällä kertaa blogikirjoituksessani kantaa nykypäivän uutisilmeeseen. Minusta kun on ruvennut tuntumaan siltä, että nykyään puhutaan vain ikävistä asioista. Kaikki iloinen on tylsää. En tiedä miltä muista tuntuu, mutta mielestäni mediasisältö ei vuonna 2013 ole enää samanlaista kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten.

Tänään media on pullollaan sotaa, murhaa, terroria, rikoksia, skandaaleja ja huonoja ennusteita. Ajaako nopeasti kehittyvä ja hallitsemattomasti syvenevä tietoyhteiskunta meitä kohti aina vain ikävämmän sisältöistä uutisvirtaa? Harva asia on median mukaan hyvin. Ihminen tuntee negatiiviset asiat 2,5 kertaa voimakkaampina positiivisiin nähden. Siitä se kai johtuu, että takerrumme helpommin käsittelemään ikäviä asioita. Ikävät asiat ovat osa elämää, mutta olemmeko päivä päivältä koukkuuntuneempia skandaalinistejä?

Entä toimittajat, koettavatko he vain löytää toinen toistaan iljettävämpiä tarinoita? Kun julkaisimme lokakuun alussa välityshintojen kehityksen kolmoskvartaalilla ja hinnat olivat laskeneet, niin mediassa juttu kääntyi negatiiviseksi. Puhuttiin kuinka hinnat laskivat vain vähän ja otsikon valloitti tieto siitä, missä olivat lopulta kalleimmat palkkioprosentit jne. Ei hyvillä asioilla voi mässäillä tai trendikkäämmin “läyhätä”. Väitänkin, että ikävistä asioista mieluummin kirjoittavia on tänään huomattavasti aiempaa enemmän. Kirjoitanko minäkin nyt ikävistä asioista ja siten vain jatkan mainitsemaani virhettä?

Ulkonahan paistaa aurinko.

Ville Lehtinen