Kiinteistönvälityksen vuosi 2016

Liekö koskaan ole suomalainen kiinteistönvälitys joutunut vastaavaan pyöritykseen minkä keskeltä se vuonna 2016 itsensä löysi. Vaan nyt ovat välittäjät näyttäneet olevansa sitä katajaista kansaa ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia raivanneet tiensä pätevyysmarssin maaliin peräkylissä saakka. Monet olisivat siinä taipuneet – vaan eivät nämä. Välitysliikkeiden kokonaismäärä laski vain aavistuksen.

Myynnillisesti mennyt vuosi on myös palauttanut mieliin kauniita muistoja menneiltä ajoilta. Isojen perheasuntojen kauppa kävi keväällä hurjaan tahtiin. Sen myötä välitysalalla nähtiin myös kasvua liikevaihdossa.  Hintamerintäasetuksen noudattaminen edistyi myös kuluneen vuoden aikana laajasti. Aiemmin hintamerkintää laiminlyöneet kymmenet laillistetut kiinteistönvälitysliikkeet lisäsivät hinnastonsa verkkosivuilleen Aluehallintoviraston kehotuksesta.

Vuosi 2017 näyttää asunnon myyntiä suunnittelevan kannalta valoisammalta kuin aikoihin. Kiinteistönvälittäjien ammattikunta on nyt paremmin kouluttautunutta, hinnoittelultaan avoimempaa ja sitä valvotaan entistä tarkemmin. Tästä on hyvä jatkaa ja kiitänkin kaikkia asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2017 toivottaen,

 

Ville Lehtinen