Yllätyskäänne asuntomarkkinoilla

Hypon tuore asuntomarkkinakatsaus kertoo, että pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat jatkavat nousua. Kuitenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta löytyy alue, jossa hinnat nousevat jopa PK-seutua nopeammin.

Kasvu pysähtyy?

Hypo ennakoi koko maassa asuntojen hintojen nousevan tänä vuonna 0,5%. Ensi vuonna hintojen arvioidaan pysähtyvän koko maassa paikoilleen. Tämän lisäksi Hypo arvioi joka toisen asunnon arvon laskevan. Pääkaupunkiseudun osalta hintojen nousun ennakoidaan olevan 2% tänä vuonna ja 1,5% tulevana vuonna.

Hypon mukaan koko Helsingin, Turun ja Tampereen muodostamassa kasvukolmiossa asuntomarkkinoiden veto kuitenkin on yhä vahvaa uudistuotannon kasvusta huolimatta. Helsingin hintojen suunta on ollut ylöspäin, mutta Espoossa ja Vantaalla hinnat ja vuokrat ovat pysyneet kurissa runsaalla rakentamisella.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Turku nousee

Asuntojen hinnat nousevat Turussa vielä vauhdikkaammin kuin Helsingissä, ja alkuvuonna Turun hinnat nousivat lähes viisi prosenttia viime vuodesta. Hypon pääekonomistin mukaan Turun vauhdikkaan hintojen nousun taustalla on kaksi syytä, joista ensimmäinen on Turun asuntojen hintojen alhainen lähtötaso. Toinen syy on se, että aiemmin Turun paikallisessa taloudessa oli ongelmia, mutta nyt alueella menee paremmin.

Lähde: Talouselämä

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät