Pudotuspeli

Hyvän välittäjän tärkeimpiin tunnusmerkkeihin kuuluu luotettavuus ja rehellisyys. Rehellisyys ilmentyy parhaiten niin, että välittäjä ei koskaan lupaa sellaista jota hän ei voisi pitää. Hän varjelee kaupanteon osapuolia väärinkäsityksiltä toimeksiannon alusta loppuun. Luotettavuutta toimeksiantajan ja välittäjän välillä kuvaa se, että välittäjä aidosti seisoo toimeksiantajansa saappaissa samaistuneena hänen nykytilaansa.

Hyvä välittäjä on erinomainen ihmissuhdeasiantuntija ja pitää tarkkaa kirjaa niin ostajaehdokkaista kuin toimeksiantajistaan. Paras välittäjä pyrkii luomaan pitkäkestoisia suhteita asiakkaisiinsa. Häneltä tulee ajastetusti syntymä- ja nimipäivätervehdys tekstiviestillä sekä joulukortti postilaatikosta jouluna.

Hyvä välittäjä on kielitaitoinen, ammattipätevä ja osaa soveltaa työssään asunto- ja kiinteistövarallisuuden kauppaan liittyvää lainsäädäntää turvaamaan sopimusosapuolten oikeuksia.

Hyvä välittäjä ei ainoastaan ole hyvä hankinnantekijä, vaan myös hyvä myyjä, valokuvaaja ja IT-osaaja. Eniten hankintaa tekevät myyjät alistavat usein hankkimansa kohteet kollegoidensa hoidettaviksi, mutta rekrytointitilanteessa toimeksiantaja usein olettaa välittäjän hoitavan kaiken tarvittavan itse. Mikäli näin ei käykkään saattaa toimeksiantaja kokea pettymyksen.

Hyvä välittäjä tekee työnsä aina pikkutarkasti ja suunnitelmallisesti. Hän onkin varsinainen ajankäytön ammattilainen. Hän valmistautuu arviokäynteihin selvittämällä kohteen taustoja tarkasti, selviytyy esitteen teosta virheittä ja oikolukee tarkasti kauppakirjansa. Hän on kaupantekotilaisuuden kapellimestari, jonka johdolla kaupan osapuolet voivat turvallisesti tehdä elämänsä suurimpia taloudellisia transaktioita.

Edellä mainitun kuvauksen perusteella nousee tietysti mieleen kysymys; onko tällaista ihmistä olemassakaan? Riittäisikö vähempikin?

 

Ville Lehtinen