Asuntokaupassa piristystä

Tämän syksyn trendistä poiketen asuntokaupasta kiiri väliin positiivisia uutisia, kun Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto julkisti lokakuun luvut.

Omakotitalot veturina

Lokakuussa omakotitalokauppaa tehtiin reilut 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vanhojen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen kauppamäärätkin olivat 6,6% edellä viiden vuoden vastaavaa keskiarvoa. Uudiskohteiden myynti piristyi niin ikään. Uusia asuntoja myytiin jopa 12 % viime vuotta enemmän.

Vertaa kiinteistönvälittäjien välityspalkkiot maksutta

Kaupungeissa kauppa käy

Suurista kaupungeista lokakuussa käytiin kauppaa Turussa 18,8 %, Vantaalla 17,8 %, Tampereella 17,5 % ja Lahdessa yli 10% enemmän kuin viiden viime vuoden keskiarvo on. Suurten perheasuntojen kysyntä pääkaupunkiseudulla jatkui hyvänä. Pienistä asunto-osakkeista taas on edelleen huutava pula.

Myyntiajat

Vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen myyntiaika pääkaupunkiseudulla oli 60 päivää. Muualla Suomessa kerrostaloasuntojen keskimääräinen myyntiaika oli lokakuussa 85 päivää. Omakotitalon keskimääräinen myyntiaika pääkaupunkiseudulla oli 119 päivää ja muualla Suomessa 135 päivää.

Asuntojen hinnat

Asuntojen hinnat ovat PK-seudulla nousseet vuoden tarkastelujaksolla noin 3%. Vanhojen kerrostalohuoneistojen hinnat nousivat lokakuussa edelliskuukauteen verrattuna Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa.

Lähde: KVKL

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät