Myydäkkö vai eikö myydä?

Oman kodin myyntiin laittaminen ei suinkaan aina ole helppo päätös. Moni sitä pohtii, vatkaa ja puntaroi. Onneksi myyntipäätöstä ei tarvitse tehdä heti. Tosin liiaksi ei kannata odotella, ettei käy kuin edesmenneelle Edithille.

Harva ihminen maailmassa on ollut yhtä sitkeä sissi kuin Edith Macefield. Edith omisti rapakon takana Seatlessa maapläntin ja talon. Legenda syntyi, kun vanha rouva kieltäytyi paikallisen rakennusliikkeen lupaamasta 1M$ ostotarjouksesta. Sopua ei löytynyt ja niin rakennuttaja päätti rakentaa ostoskeskuksensa ongelmatalon ympärille.

Puskutraktorit, höyrykoneet ja nosturit alkoivat työnsä kotiinsa linnoittautuneen vanhuksen ympärillä. Macefield kuitenkin kertoi, että hän ei halunnut muuttaa ja ettei raha merkinnyt hänelle mitään. Rouvan vanha sininen auto ja talon vanhentunut valkoinen aita pysyivät koko työn ajan todisteena omistajan päättäväisyydestä.

vertaa palkkiot maksutta

Edith Macefield lähti kuin lähtikin lopulta kodistaan vuonna 2008 – pakon sanelemana. Edith siirtyi tuolloin ajasta ikuisuuteen, mutta hänen perintönsä elää edelleen. Hän oli jättänyt talon henkilölle joka auttoi häntä viimeisinä aikoina. Ajatuksena oli talon museointi, mutta projekti jäi kesken. Talo on edelleen tontilla, joka sijaitsee kauppakeskuksen puolella. Tällä hetkellä anonyymi myyjä yrittää huutokaupata taloa hinnalla 300 000 dollaria.

Vertaa kaupunkisi jokaisen kiinteistönvälittäjän välityspalkkio meillä – ennen kuin ostoskeskusta aletaan rakentaa sinun talosi ympärille.

Ville Lehtinen

Kuvalähde