Lentävä Kalakukko

”Välittäjän huuto ilimoo jo viilsi, ilimoo jo viilsi. Kaapanmäärä missä nousuhun kiisi, Lentävä Kalakukko! Kaekki juoksi pankkii, myyvä ne koitti, myyvä ne koitti, pasuunat ja torvet Puijolla soitti, Lentävä Kalakukko.”

Anteeksi vaan, kun en kertakaikkiaan voinut olla virittämättä pientä värssyä ihan Kuopion kunniaksi. Niin iloisia uutisia Savosta asuntokaupan osalta pääsiäisenä kuului. Kuopion välitysyritykset kun kertoivat edellisvuosia huomattavasti paremmista luvuistaan. Ja jos Kuopiossa menee viimeinkin hyvin, niin mahtaa kulkea muuallakin! Samaan aikaan Kiinteistömaailman valtakunnallinen välittäjäbarometri ennakoi myyntiaikojen lyhenemistä.

Vaikka välittäjien omiin ulostuloihin on suhtauduttava aina varauksella niin täytyy muistaa, että juuri nyt optimismillä on myös todellisten lukujen tarjoamaa tukea. Asuntokauppa käy tänä keväänä poikkeuksellisen vilkkaana, koska taustalla vaikuttaa talouskasvun elpyminen ja kuluttajien luottamuksen selvä vahvistuminen. Asuntokauppatuulet näyttävät lähikuukausina edelleen todella suotuisilta ja näin ollen omakotitalojen myyntisesonki käynnistyy sekin lupaavissa merkeissä.

 

Ville Lehtinen