Kiinteistönvälittäjien hinnoissa on isoja eroja ja niinpä moni asuntoaan myyvä tuskailee sen kysymyksen kanssa, voiko halpa kiinteistönvälittäjä olla myös hyvä kiinteistönvälittäjä. Yleinen mielipide tuntuu olevan, ettei halpa voi olla hyvää. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin mustavalkoinen. Olemme keränneet tietoa aiheesta, sillä kiinteistönvälittäjien välitystoimeksianto on kilpailutettu kauttamme jo lähes 20 000 kertaa.
Käymme tässä artikkelissa läpi mitä asioita sinun kannattaa huomioda, kun valitset kiinteistönvälittäjää.
1. Katso toteutuneet asuntojen hinnat
Jokaisen asunnon myyntiä suunnittelevan on aluksi syytä käydä tarkastelemassa paikkakunnalla myytyjen asuntojen hinnat. Kun tiedät millaisia hintoja vastaavista asunnoista on maksettu samalla alueella, osaat arvioida välittäjien antamia hinta-arvioita asunnostasi. Riski välittäjän käytössä liittyy asuntokaupoilla toteutuvaan myyntihintaan. Toisin sanoen, valitsemalla parhaan välittäjän, voit saada asunnostasi paremman hinnan.
Meidän hintaseurantamme lisäksi kannattaa tutustua myös Tilastokeskuksen hintatilastoihin sekä Ympäristoministeriön ylläpitämään hintaseurantaan. Välittäjät käyttävät lisäksi ammattilaisten hintaseurantapalveluita, joiden avulla välittäjä voi tarjota arviokäynnin yhteydessä lisää dataa päätöksenteon tueksi.
Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä
2. Vertaa välityspalkkio ja välittäjän laatu – näet voiko halpa kiinteistönvälittäjä olla hyvä kiinteistönvälittäjä
Hintojen vertailu on kuluttajan perusoikeus ja näin on myös mitä suurimmassa määrin asunnonvälityspalveluiden kohdalla. Keräämämme kattava välityspalkkio vertailu kertoo sinulle kaupunkisi välitysliikkeiden listahinnat. Yleiskuva alueesi välityshinnoittelusta auttaa sinua myöhemmässä vaiheessa sopimaan itsellesi paremman toimeksiannon.
Laatua on ennakkoon haastavaa verrata, mutta laki ei suotta vaadi välitysliikkeiltä vähintään 50% ammattipätevyyttä. Voit verrata toimistojen suhteellisia LKV-pätevyystasoja palvelussamme. Pätevimmistä toimistoista löytynee myös paras kiinteistönvälittäjä.
Pelkkä kiinteistönvälittäjien palkkioiden vertailu ja LKV-pätevyyksien vertailu ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Lisäksi kannattaa pyytää arvio useammalta kiinteistönvälittäjältä ja esittää heille kysymyksiä asuntosi myynnistä ja heidän kokemuksestaan muiden kohteiden myymisestä alueelta.
3. Kilpailuta välittäjät ja säästä
Kuluttajaviranomainen ohjeistaa asunnon myyntiä välittäjän kautta suunnittelevaa ottamaan arviot ja tarjoukset vähintään kolmesta eri välitysliikkeestä. Voit halutessasi pyytää meidät tässä vaiheessa apuun. Kilpailutuksemme on sinulle maksuton ja tuhannet ovat myyneet asuntonsa vinkkaamiemme välittäjien kautta – naapureitaan edullisemmin ja luultavasti myös parempaan hintaan. Tee fiksu valinta ja kilpailuta välittäjä.