Välittäjä on vain ihminen

Minulla on tapana aika-ajoin soitella palautepuheluita kilpailutuksen tehneille asiakkaillemme. Nuo puhelut ovat minulle erityisen mieluisia, koska kilpailutusta tehdessäni uskon aina sataprosenttisesti asiakkaalle tuottamaamme lisäarvoon.

Erityisen palkitsevaa on tietysti kuulla tyytyväinen asiakas kertomassa onnistuneesta asuntokaupasta ja todeta kaiken menneen juuri kuten kuuluikin. Mukaan mahtuu kuitenkin myös niitä tapauksia, joissa kauppaa ei kovasta yrityksesta huolimatta syntynyt. Puheluissani löydänkin yleensä joko sankarin tai syntipukin. Taudinkuvaan kuuluu, että kaupantekijän firmaa tai nimeä ei usein vuoden päästä enää muisteta, mutta syntipukille löytyy aina nimi.

Kaikki asunnon myyntiä ja välittäjän käyttöä suunnittelevat haluaisivat löytää luotettavan ihmisen asiaa hoitamaan. Kiinteistönvälittäjät kilpailevat tästä luottamuksesta ja tosiasia on, että se luottamus on vain ansaittava. Hovivälittäjäksi kyllä tullaan, mutta tuo titteli vaatii monen monta onnistunutta asuntokauppaa ja auta armias jos asunto ei menekään kaupaksi. Silloin kävellään jo lankulla!

Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tommi Sarlin kysyikin aikanaan välityspalkkioita käsittelevän blogikirjoituksensa otsikossa ovatko välittäjät rottia? Minä vastaan, että välittäjät ovat mitä suurimmassa määrin ihan ihmisiä. Juuri siitä syystä lue sinäkin tämän kirjoituksen otsikko vielä yhden kerran uudelleen olitpa sitten ostaja, myyjä tai kiinteistönvälittäjä.

 

Ville Lehtinen