Paras kiinteistönvälittäjä

Kuka on paras?

Jos kysyt kiinteistönvälittäjältä kuka on paras alallaan, niin vastausta tuskin tarvitsee kaukaa hakea. Naura vaan.. Sellainen itseluottamus ja asenne, ne ovat ainoa vaihtoehto jos mielii hyväksi välittäjäksi.

Todellisuus paremmuudesta on, että kiinteistönvälityksessä onkin merkitystä sillä mitä muut ajattelevat. Ylitarkkuus vakavissa asioissa saa kuluttajan kananlihalle, mutta kohteliaskaan ammattivälittäjä ei anna asiakkaan viedä. Vaakakupissa painavat välittäjän teot ja niiden kautta asiakkaille syntyvät mielikuvat. Mustanaamiostakin tuli sankari tekojen, ei puheiden perusteella.

Ville Lehtinen

Muutto

Muuttamista ja palaamista

Moni ajattelee omasta kodistaan suurin tuntein. Kun myyntipäätökset syntyvät, saattaa luopumisen tuska yllättää koko ruokakunnan. Aikuiset osaavat yleensä ajatella rationaalisemmin ja ovat usein kokeneet muuttoja jo aiemmin, mutta ruutineita rakastavat lapset saattavat kokea lapsuuden muutot erityisen voimakkaina kokemuksina.

Itse muistelen kaiholla omia lapsuusmaisemiani ja vaikkapa vanhaa kotitaloa. Sieltä muuttaminen oli kova paikka. Palaan aina välillä hetkeksi istumaan vanhan talon pihakeinuun. Niin olen tehnyt jo vuosikymmenien ajan. Entisen kotikerrostalon nykyasukkaat katselevat kummissaan kuka on tullut kerrostalon pihapiiriin pälyilemään. Rappukäytävän viereisessä kiviseinässä näkyy vielä märän tennispallon läiskä. Siihen osui pihapelissä ammuttu lämäri yli kaksikymmentäviisi vuotta sitten.

Sellaiselle pelipojalle kotitalo ei koskaan ole vain nippu arvokkaita osakepapereita. Kerrostalot näkevät monta sukupolvea ja monta tarinaa. Onko siis elämä vain päällekkäin kerrostuvaa lähtemistä? Sulkeutuisiko ympyrä ja loppuisiko etsiminen jos palaisi takaisin?

Ville Lehtinen

Vuokravälityksen hintavertailu

Vuokravälityksen hintavertailu tosiasia!

Asuntojenmyynti.fi ilmoittaa julkaisevansa tästä päivästä eteenpäin ensimmäisenä koko maan laajuisen ammattimaisen vuokravälityksen hintavertailun internetpalvelussaan.

Uudessa palvelussa kuluttaja voi maksutta vertailla paikkakuntansa kiinteistönvälitysyritysten julkaisemia vuokravälityksen palkkiota. Palvelusta on saatavilla paikkakuntahaulla Suomen suurimmissa kunnissa ja niiden läheisyydessä toimivien laillistetuttujen vuokravälitysten hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamat vuokravälityksen hinnat.

Tämän lisäksi Asuntojenmyynti.fi -palvelun kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailu uudistuu niin, että palvelusta löytyvät nyt myös kirjallisten arvioiden listahinnat, kauppakirjojen tekokustannukset itsemyyjiä varten sekä tiedot kaupanvahvistusten hinnoista.

Ville Lehtinen