Kuka maksaa välityspalkkion? Välityspalkkion maksaa yksinkertaisesti se, joka on tehnyt sopimuksen välitysyrityksen kanssa. Useimmiten välittäjän palveluita käyttää asunnon myyjä, jolloin hän itse etsii sopivan välittäjän, sopii välityspalkkiosta ja myös lopulta maksaa sen, kun kaupat ovat toteutuneet. Ostotoimeksiannon on joskus voinut tehdä myös ostaja, joka on rekrytoinut välittäjän etsimään passelia kohdetta tietyltä alueelta. Jos sinun asuntosi sattuu sopimaan tällaiselle ostajalle ja teette kaupat, ostaja maksaa välityspalkkion. Välitysliike voi laskuttaa vain yhden myyntipalkkion samasta kohteesta.
Suurin osa kiinteistönvälitysliikkeistä laskuttaa palkkiona määrätyn prosentin asunnon myyntihinnasta tai velattomasta myyntihinnasta. Nykyään useilla on käytössään myös kiinteän hinnoittelun mahdollisuus. Lisätietoa asunnonvälityksestä voit hakea kuluttajaviranomaisen sivuilta. Olemme myös kirjoittaneet siitä, miten löytyy halvin välityspalkkio.
Asunnon myyjä – vertaile välityspalkkioiden hintoja
Välitysyrityksen värvääminen mukaan kiinteistökauppaan on useimmiten kannattavaa. Tämä siksi, että suurin osa ostajista kärkkyy mieluummin välittäjällä myytävänä olevia myyntikohteita. Kiinteistövälittäjä hoitelee paperityöt sekä näyttää myynnissä olevaa kohdetta.
Välityspalkkion määrässä on hyvä olla kuitenkin tarkkana. Usein välityspalkkio maksetaan vain silloin, kun kaupat todella syntyvät. Joillakin asunnonvälittäjillä on kuitenkin sovitun prosentin päälle tulevia kiinteitä kulueriä, joista saattaa joutua maksamaan myös vaikka kauppoja ei syntyisi. Tästä syystä välityssopimus tulee lukea huolellisesti läpi, ettei vain tule epämiellyttäviä yllätyksiä. Varmin tapa on kysyä komission määrää suullisesti ja verrata vastausta toimeksiantosopimuksen pykälään, jossa mainitaan hinnasta.
Tarjoamme sinulle asunnon myyjänä maksuttoman välityspalkkioiden vertailupalvelun.
Vertailupalvelua käyttämällä selvität helposti ja nopeasti:
- Toteutuneet välityspalkkiot alueellasi
- Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
- Palkkioperusteet
- Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
- LKV-pätevyystasot
- Välitystoimipisteiden henkilömäärät
Palkkiot löytyvät ilmoitettuina verollisina halvasta hintavaan. Palvelun käyttö on täysin maksutonta eikä velvoita sinua mihinkään.
Kuka maksaa välityspalkkion? Sinä!
Kun lähdet myymään asuntoa, yleensä sinun täytyy palkata välittäjä, joka etsii ostajan, jolloin sinä myös maksat välityspalkkion. Parhaan hinta–laatusuhteen vuoksi välitysfirmat kannattaa kilpailuttaa, ja tässä suosittelemme käyttämään maksutonta, nopeaa ja luotettavaa palveluamme: Kilpailuta kiinteistönvälittäjät.
Sopivan välittäjän löytämiseen meillä on tarjolla Opas kiinteistönvälittäjän kilpailuttajalle.
Hyviä asuntokauppoja!