Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
71871
Vertailua

Edullisinta kiinteistönvälittäjää metsästämässä – kilpailuta!

Kun lähdet myymään asuntoa, haluat tietysti parhaan mahdollisen hinnan. Tutkit markkinoita, selaat alueen asuntoilmoituksia, haluat tietää hintatason. Samalla mietit, kuka välittäjä saisi asuntosi myyntihinnan hivutettua kaikkein korkeimmalle.

Voiko tällainen taitava välittäjä olla myös halvin? Ehkä voi, ehkä ei. Mutta ymmärrettävästi sinulle asunnon myyjänä myös välityspalkkion hinnalla on merkitystä yhtä lailla kuin työn laadulla.

Ainakin kannattaa hakea tietoa. Useimmissa kaupungeissa on runsaasti asunnonvälittäjiä ja paljon erilaisia tapoja tehdä välitystyötä sekä hinnoitella sitä.

Mistä löytyy halvin välityspalkkio?

Simppeli vastaus on, että halvin välityspalkkio löytyy toteutuneita palkkioita vertailemalla. Samalla avarrat ajatteluasi siitä, millaisissa hinnoissa todella liikutaan.

Jokainen välitysliike asettaa hinnaston parhaaksi näkemällään tavalla. Yleisin tapa hinnoitella kiinteistönvälitys on prosenttiosuus asunnon velattomasta hinnasta. Useimmin hinnat liikkuvat 2-5% välillä, joku saattaa mainostaa jopa alle 1% välityspalkkiota. Lisäksi kiinteistönvälittäjillä on tyypillisesti jonkinlainen minimipalkkio ja osa välittäjistä laskuttaa erikseen muita kuluja. Tilastojemme perusteella vähimmäispalkkion taso vaihtelee yleensä 2000–5000 euron välillä, vaikka poikkeuksiakin on.

Joillakin välitysfirmoilla on käytössä myös kiinteä välityspalkkio, joka perustuu esimerkiksi asunnon kokoon.

Voit myös kokeilla tarjoamaamme maksutonta kiinteistönvälittäjien vertailua ja nähdä alueesi välittäjien hinnaston mukaiset palkkiotasot: millainen on suurin ja millainen pienin välityspalkkio. Pääset vertailuun suoraan valitsemalla kaupunkisi yllä olevasta valikosta.

Oletko valitsemassa kiinteistönvälittäjää? Autamme kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjät maksutta ja ilman sitoumuksia. Kilpailuttamalla löydät sopivimman välittäjän ja säästät selvää rahaa.

Jos haluat lisätietoa välityspalkkion koostumisesta ja siihen liittyvistä lakipykälistä, tutustu myös oppaaseen: Kaikki mitä sinun tulee tietää välityspalkkiosta.

Miten välityspalkkioiden vertailu tehdään?

Välitysliikkeillä on nykyään velvollisuus kertoa hinnoistaan nettisivuillaan hintamerkintäasetuksen perusteella. Välityspalkkio ilmoitetaan tyypillisesti sisältäen välityspalkkion arvonlisäveron.

Voit vertailla eri välitysliikkeiden palkkioita suoraan heidän sivuiltaan tai käyttää kehittämäämme kiinteistönvälittäjien välityspalkkiovertailua. Vertailupalvelu sisältää muun muassa nämä tiedot:

  • Toteutuneet välityspalkkiot paikkakunnallasi
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • Myyntisaavutukset koon mukaan (parhaiten myyneet liikkeet)
  • LKV-pätevyystasot ja myyjämäärät yrityksittäin

Olemme tarjonneet maksutonta vertailupalvelua vuodesta 2012 ja sen avulla on tehty jo yli 100 000 vertailua. Ei arvailuja – aidon datan avulla pystyt vertailemaan välityspalkkioita luotettavasti, helposti ja nopeasti. Pystymme listahintojen vertailun lisäksi näyttämään euroissa toteutuneiden välityspalkkioiden määriä sekä valitsemaan lähialueiden välitysliikkeitä asiakkaillemme kauppojen tietojen perusteella.

halvin kiinteistönvälittäjä

Halvin välityspalkkio – varoituksen sana

Entinen kiinteistönvälittäjä Roni Arvonen kirjoitti blogissaan miten halvan välittäjän valitseminen voi tulla myyjälle kalliiksi. Kuten sanottua, kiinteistönvälittäjien vertailussa kannattaa huomioida paljon muutakin kuin pelkkä palkkio. Olemme kirjoittaneet tästä erillisen, kattavan tekstin: Opas kiinteistönvälittäjän kilpailuttajalle.

Kun valitset välittäjää, kysy jokaiselta vähintään nämä kysymykset:

  • Mitä muita kohteita hän on myynyt juuri sinun alueeltasi?
  • Mihin hänen antamansa hinta-arvio asunnostasi perustuu?
  • Mitä kaikkea hänen tarjoamansa välityspalkkio sisältää?

Usein voi käydä niin, että välittäjien hinnat ja palvelut ovat hyvin lähellä toisiaan ja on vaikeaa tehdä valinta. Silloin kannattaa pohtia, kenen kanssa kommunikaatio tuntuu toimivan parhaiten. Kenen kanssa tulet parhaiten toimeen?

Kun syntyy kilpailua, löytyy myös edullisin kiinteistönvälittäjä

Kilpailuttamalla kiinteistönvälityksen meidän kauttamme, saat todennäköisesti useita yhteydenottoja kiinnostuneilta välittäjiltä. Jos hyvin monet välittäjät ovat kiinnostuneita asuntosi myynnistä, sinulla on todennäköisesti enemmän varaa neuvotella välityspalkkion hinnasta ja saada sillä tavalla asunnollesi halvin kiinteistönvälittäjä.

Punnitse silti päätös huolella ja valitse välittäjä, jonka luotat pystyvän myymään asuntosi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Valitse siis välittäjä, joka ei lupaa kuuta taivaalta sekä halvinta välityspalkkiota, vaan pohjaa hinta-arvionsa faktoihin. Neuvotteluissa välittäjien kanssa sinulle on etua siitä, että tiedät alueesi välityspalkkioiden hintahaitarin jo kilpailutukseen ryhtyessäsi.

Toimi nyt! Me autamme sinua säästämään aikaa, rahaa ja hermoja kilpailuttamalla kiinteistönvälittäjät puolestasi, maksutta.

Lisäksi: Kun suunnittelet asunnonmyyntiä, ota huomioon muun muassa mihin aikaan vuodesta myyt asuntosi. Selvitä myös etukäteen kaikki asunnon myyntiin liittyvät verot.