Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
71862
Vertailua

Asunnon myynti Vantaa

Kirjaudu yllä olevan hakukentän kautta tästä maksuttomaan vertailuun ja näe hetkessä paikkakuntasi asunnon myynti välitysyrityksineen ja hintoineen. Palvelusta löydät hintatiedon jokaiselle alueella asuntoja myyvälle välitysyritykselle selkeästi vertailtuna. Onko se asunnon myynti Vantaa mitä etsit? Vertaile nopeasti ja helposti esimerkiksi:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välityshinnat etukäteen säästyy aikaa ja rahaa. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailusta on lisäksi todella suuri hyöty välityshinnoista neuvoteltaessa.

Kiinteistönvälityksen toimiala on ääriään myöten täynnä myyntiedustajia. Tähän perustuen asunnon omistajalla on usein houkuttelevan paljon valinnanvaraa kiinteistövälittäjien suhteen. Onko suunnitelmissa asunnon myynti Vantaa? Kiinteistönvälittäjiä voidaan kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy erityisen hyvä välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitelman mukaisesti ja lopputulos on onnistunut. Taidokkaan välittäjän voi onneksi tunnistaa useasta asiasta. On lisäksi tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista kannattaa välittäjän kanssa käydä läpi seuraavat kohdat, jotta valinta osuu varmasti nappiin.

Kilpailuttaminen pienentää palkkioita

Välityspalkkio on välittäjän saama palkkio tehdystä myyntityöstä. Suuri osa välittäjistä toimii alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia menestyksekkäästi ja pitkäaikaisesti alalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat paljon asunnonvälitysten kesken. Tavanomaista välityspalkkiota on melkein mahdotonta saada selville, koska välityspalkkioiden suuruus sovitaan vasta välitysliikkeen ja kuluttajan keskinäisten neuvotteluiden tuloksena. On myös välitysliikkeitä, joiden välityshinta ei ole neuvoteltavissa. Asuntojen myynnissä kuitenkin puhutaan isosta varainsiirrosta ja tästä syystä myös palkkion koko on useasti merkittävä. Asunnon myynti Vantaa on haettu asia asia eikä ihme, mutta osaava välittäjä ottaa työstään työn vaativuutta vastaavan palkkion ja perustelee sen asiakkaalle vilpittömästi. Kiinteistönvälitystä koskee lain velvoite hyvästä välitystavasta. Tätä kautta voit halutessasi lukea Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on helppoa selvitellä asiaa asunnon myynti Vantaa. Tämä siksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 kehittämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelu pystytettiin kiinteistönvälityksen hintojen vertaamiseksi, kun velvollisuus hinnan ilmoittamiseen poistui kiinteistönvälittäjien jokaviikkoisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei tietoa löytynyt siitä mitä maksaa asunnon myynti Vantaa? Palkkiovertailumme synnyttyä lain hintamerkintäasetuksen noudattaminen joutui tarkastelun alle välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyömme valvontaelimen kanssa on lopulta johtanut siihen, että nykyään lähes kaikki asunnonvälitysliikkeet Suomessa ilmoittavat verkkosivuillaan lain velvoittamat palveluhintansa.

Välityshintoja sittemmin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Asuntovälittäjän palveluiden käyttö asuntokaupoilla on tiedetysti suosiossa. Tämä sen vuoksi, että ostajat luottavat usein enemmän välitysyrityksellä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välitysyritys hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperityön, esittelyn ja lopuksi itse kaupanteon.

Välittäjän palkkiossa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Usein välityspalkkio peritään vain asuntokaupoilla. Eräillä välitysliikkeillä on kuitenkin myös joissakin tapauksissa kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös usean asunnonvälittäjän valikoimissa. Kiinteän palkkion hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttiosuus palkkiomalli on palkkaperusteena eittämättä myyntiedustajaa kannustavin ratkaisu.

asunnon myynti Vantaa

asunnon myynti Vantaa

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on jo helppoa vertailla asiaa asunnon myynti Vantaa. Tämä siitä syystä, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 kehittämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelu on perustettu kiinteistönvälityksen palveluhintojen vertaamiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui kiinteistönvälittäjien viikottaisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt koottua tietoa siitä mitä maksoi asunnon myynti Vantaa? Palkkiovertailumme tullessa julki lain hintamerkinnän noudattaminen joutui suurennuslasin alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö valvontaelimen kanssa on lopulta johtanut siihen, että tässä vaiheessa lähes kaikki välitysliikkeet Suomessa ilmoittavat internetsivuillaan lain edellyttämät palveluhintansa.

Välityspalkkioita sittemmin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Asunnonvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Välitysyrityksen palveluiden käyttö asuntokaupoilla on tunnustetusti suosittua. Tämä sen vuoksi, että ostajat luottavat usein enemmän välittäjällä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välitysyritys hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelemisen ja loppuun itse asuntokaupan.

Välityspalkkioissa tulee olla kuitenkin tarkkana. Usein välityshinta peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Muutamilla asunnonvälityksillä on poikkeuksellisesti myös joitakin kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös monen kiinteistönvälitysliikkeen tarjonnassa. Kiinteän summan hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on palkkaperusteena kuitenkin myyntihenkilöä kannustavin ratkaisu.