Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
70345
Vertailua

Asunnon myynti Lahti

Kirjaudu yllä olevan hakukentän kautta tästä ilmaiseen vertailuun ja katso hetkessä paikkakuntasi asunnon myynti yrityksineen ja palkkioineen. Täältä löydät hintatiedot jokaiselle alueella asuntokauppaa ammatikseen tekevälle laillistetulle kiinteistönvälitysliikkeelle ymmärrettävästi vertailtuna. Onko se asunnon myynti Lahti mitä etsit? Silmäile nopeasti ja helposti vaikkapa:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välityspalkkioita etukäteen säästät rahaa ja hermoja. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailemisesta on lisäksi todella suuri apu välityskustannuksista väännettäessä.

Asuntokaupan ala on ääriään myöten täynnä kiinteistövälittäjiä. Tähän perustuen kohteen omistajalla on usein yllättävän paljon valinnanvaraa myyntihenkilöiden suhteen. Onko suunnitelmana asunnon myynti Lahti? Asiantuntijoita kannattaa kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy paras välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitelman mukaisesti ja lopputulos on onnistunut. Muita paremman myyntihenkilön voi onneksi tunnistaa useasta asiasta. On lisäksi tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista on tärkeää välittäjän kanssa käydä lävitse seuraavat asiat, jotta valinta osuu oikein.

Kilpailutuksella edullisempi palkkio

Välityspalkkio on välittäjän saama palkka tehdystä myyntityöstä. Suuri osa välittäjistä tekee työtä alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia menestyksekkäästi ja pitkäaikaisesti välitysalalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat paljon välitysliikkeiden kesken. Tavanomaista välityshintaa on melkein mahdotonta saada selville, sillä välityspalkkioiden määrä ratkeaa lopullisesti välittäjän ja asiakkaan keskinäisten neuvotteluiden päätteeksi. On myös yrityksiä, joiden välityshinta ei ole sovittavissa erikseen. Asuntokaupoissa kuitenkin puhutaan isosta varainsiirrosta ja siksi myös välityspalkkioiden koko on useinmiten merkityksellinen. Asunnon myynti Lahti on haettu asia asia eikä ihme, mutta hyvä kiinteistönvälittäjä ottaa työstään realistisen välityspalkkion ja perustelee sen myös asiakkaalleen vilpittömästi. Ammattimaista asunnonvälitystä koskee lain vaatimus hyvästä välitystavasta. Tätä linkkiä hyväksi käyttäen voit halutessasi tulostaa KVKL:n hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on todella helppoa verrata asiaa asunnon myynti Lahti. Tämä sen vuoksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelu pystytettiin kiinteistönvälityksen hinnastojen vertaamiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui välitysliikkeiden viikottaisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt kootusti tietoa siitä paljonko kustansi asunnon myynti Lahti? Vertailumme ansiosta lain hintamerkinnän noudattaminen joutui tutkinnan alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyömme viranomaisen kanssa johti lopulta siihen, että tässä vaiheessa lähes kaikki välitysliikkeet Suomessa ilmoittavat internetsivuillaan lain vaatimat hinnastonsa.

Välityspalkkioita sittemmin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneiden vuosien aikana.

Asunnonvälittäjän käyttö ja välityspalkkiot

Asuntovälittäjän palveluiden hyväksikäyttö asuntokaupassa on tiedetysti suosiossa. Tämä sen johdosta, että ostajat luottavat usein enemmän välittäjän kautta myynnissä oleviin kohteisiin. Välittäjä hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelemisen ja loppuun itse kaupanteon.

Välittäjien palkkiossa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Usein välityspalkkiot peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Muutamilla välitysliikkeillä on poikkeuksellisesti myös joskus kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on nykyään myös usean välitysliikkeen tarjonnassa. Tasasumman hyvä puoli on se, että se ei tuo yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on palkkioperusteena eittämättä myyntiedustajaa kannustavin ratkaisu.

asunnon myynti Lahti

asunnon myynti Lahti

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on jo helppoa verrata asiaa asunnon myynti Lahti. Tämä sen vuoksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 kehittämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelumme perustettiin kiinteistön- ja asunnonvälityksen hinnastojen vertaamiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui asuntokauppiaiden viikottaisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt tietoa siitä paljonko kustansi asunnon myynti Lahti? Vertailupalvelumme vuoksi lain hintamerkintäasetuksen noudattaminen joutui suurennuslasin alle välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö viranhaltijan kanssa johti lopulta siihen, että nykyään lähes kaikki kiinteistönvälitysliikkeet Suomessa ilmoittavat internetsivuillaan lain velvoittamat hinnastonsa.

Välityshintoja onkin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneiden vuosien aikana.

Asunnonvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Asunnonvälittäjän palveluiden hyväksikäyttö asuntokaupassa on tunnetusti suosittua. Tämä siksi, että ostajat luottavat useinkin enemmän välittäjän kautta myynnissä oleviin kohteisiin. Välitysyritys hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperihommat, esittelemisen ja loppuun itse kaupanteon.

Välittäjän palkkiossa tulee olla kuitenkin valveilla. Usein välityspalkkio peritään vain asuntokaupoilla. Muutamilla välitysliikkeillä on poikkeuksellisesti myös toisinaan kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös usean välitysliikkeen tarjonnassa. Kiinteän palkkion hyvä puoli on se, että se ei tuo yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on laskutuksen perusteena kuitenkin välittäjää kannustavin ratkaisu.