Mikä on välityspalkkio alv %?

Paljonko on välityspalkkio alv? Kiinteistönvälityksen arvonlisävero on tällä hetkellä yleinen 24% ja se sisältyy aina välitysliikkeiden ilmoittamiin hintoihin. Arvonlisävero on noussut viime vuosina tasaisesti. Jaa kokonaisprosentti 1,24 halutessasi laskea arvonlisäveron pois hinnasta.

Esimerkiksi 4,96 : 1,24 = 4%

Osamäärä (jakolaskun tulos) on se prosentti kauppahinnasta joka välitysliikkeelle jäisi sen jälkeen, kun se tilittää maksamasi arvonlisäveron verottajalle.

Kirjaudu maksutta vertailemaan kaupunkisi välitysliikkeiden itsensä ilmoittamat välityshinnat ja tiedät sen jälkeen kaikkien arvonlisäverolliset palkkioprosentit ja vastauksen paljonko on välityspalkkio alv %. Lisäksi voit myös kilpailuttaa itsellesi parhaat välitystarjoukset meillä, kuten ovat tehneet myös kymmenet tuhannet muut suomalaiset asunnon myyntiä suunnittelevat.

Vertaile välityspalkkiot

Välityspalkkio arvonlisävero

Asunnon välityspalkkion ilmoittaminen ilman arvonlisäveroa rikkoo kuluttajansuojaa. Kuluttajalle on aina ilmoitettava hinta ja alv niin, että arvonlisäveroa ei tarvitse erikseen päässä laskea mukaan.  Välitysala on puuttunut toisinaan esiintyviin puutteisiin ja kikkailuihin hinnan ilmoittamisessa. Hyvän välitystavan ohjeessa on listattu selkeästi se, kuinka välitysliikkeiden tulisi hintansa merkitä.

Välityspalveluiden hintamerkintä

Kiinteistönvälitysyritysten on hintamerkintäasetuksen mukaan pidettävä hinnasto esillä toimipisteissään sekä omilla verkkosivuillaan. Hinnassa tulee aina ilmoittaa mukana arvonlisävero.