Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
67595
Vertailua

Kiinteistövälitys vertailussa

Kiinnostaako lukea vastaus kysymykseen mistä löytää kiinteistövälitys? Kirjaudu sisään yllä olevan toiminnallisuuden kautta niin löydät vastauksen. Seuraavat asiat käyvät ilmi salamana:

  • Alueen parhaat kiinteistönvälittäjät
  • LKV-Pätevyydet
  • Toimiston Myyjien määrät
  • Toteutuneet välityspalkkiot
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)

Hyvä asuntovälittäjä

On aikaa viepää jäljittää sitä paikkakunnan parasta kiinteistövälittäjää. Sellaista tietoa ei kertakaikkisesti ole ollut olemassakaan vertailuna. Nyt tilanteeseen on vihdoin tullut muutos. Murto-osa välittäjistä ei läpäise pätevyysrajaa. Kirjautumalla vertailuumme löytää heti vastauksen kysymykseen miten löytyy kiinteistövälitys?

Kiinteistönvälityksiin kannattaa syventyä jo varhain kirjautumalla maksutta vertailuumme. Osaamistasot ovat palvelussamme a:sta ö:hön. Lisäksi palvelussamme voi katsella myös toteutuneet maksetut välityspalkkiot paikkakunnalla sekä kiinteistövälittäjien listahinnat ja vastaanottaa viikon parhaat tarjoukset. Tätä kautta onnistuu myös välitysliikkeiden kilpailuttaminen  Kauttamme tulevat esiin parhaat asunnonvälitykset. Lisätietoa välittäjien tehtävistä voi vaikka katsoa kuluttajaviraston sivuilta.

Asunnonvälittäjän valinta

Pohdi ennen välitysliikkeen edustajan saapumista paikalle asuntosi todellista kauppahintaa. Se on tärkeää siksi, koska eräät asuntovälittäjät saattavat esittää asunnon hinnaksi vääränlaista hintaa.

Jotta löytyy kiinteistövälitys kannattaa pyytää tutustumaan kohteeseen myyntiedustaja useammasta eri kiinteistönvälitysiikkeestä. Sellainen on avuksi myös oikean hinnan päättämisessä. On syytä myös ottaa huomioon, että välitysliikkeillä on usein erilaisia palvelumalleja. Juuri sen vuoksi on hyvä kartoittaa huolehtiiko sama kiinteistövälittäjä kohteen esittelemisen, tarjousneuvottelut sekä kaupanteon.

Kun asunnonvälittäjä saapuu katselmukseen päätöksen perusteena on useasti asunnon arviohinnan todenperäisyys. Asunnon lopullinen myyntihinta riippuu lopulta markkinoista, eikä sittenkään välittäjän lupauksista.

Välittäjän tehtävä on hoitaa asuntoon liittyvät asiakirjat. Näitä ovat yhtiöjärjestys ja isännöitsijäntodistus ja kiinteistöistä mm. kiinteistörekisteriote ja rasitustodistus. Välittäjällä on kuitenkin yleinen selonottovelvollisuus siitä, ovatko omistajan antamat tai liitteistä ilmenevät tiedot paikkaansa pitäviä. Tällainen voisi olla esimerkiksi kohteen pinta-alasta tarjottu tieto. Epäilyn herätessä tiedon luotettavuudesta on kohteen välittäjän kerrottava asiasta ostajalle. Kohteen hoitaja edustaa näin ollen molempaa asuntokaupan osapuolta.

kiinteistövälitys

Kiinteistönvälittäjän valinta

Puntaroi ennen asunnonvälittäjän vierailua arvioitavassa kohteessa asuntosi realistista toteutuvaa hintaa. Se on merkityksellistä sen vuoksi, että silloin tällöin kiinteistönvälittäjät saattavat ehdottaa myytävän kohteen hinnaksi epärealistisen suurta hintaa.

Jotta löytyy se kiinteistövälitys tulee pyytää arvioimaan asunnonvälittäjä parista-kolmestakin eri kiinteistönvälitysiikkeestä. Sellainen auttaa myös kohteen hinnan määrittämisessä. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että välitysyrityksillä on useasti sisällöltään erilaisia sopimussisältöjä. Tästä syystä on hyvä kartoittaa suorittaako sama välittäjä esittelemisen, tarjousneuvottelut ja asuntokaupat.

Kun asunnonvälittäjä tulee arviokäynnille valintakriteerinä on useasti asunnon arvion oikeellisuus. Myytävän kohteen toteumahinta riippuu viime kädessä tilanteesta markkinoilla, eikä niinkään välittäjän lupauksista.

Asunnonvälittäjän vastuulla on hoitaa kohteeseen tarvittavat asiakirjat. Näitä ovat yhtiöjärjestys ja isännöitsijäntodistus ja omakotitaloista mm. kiinteistörekisteriote ja rasitustodistus. Laillistetuilla välitysliikkeillä on olemassa yleinen selonottovelvollisuus siinä, ovatko toimeksiantajan tarjoamat tai asiapapereista ilmi tulleet tiedot todellisia. Sellainen saattaa olla vaikkapa kohteen pinta-alasta luovutettu tieto. Epäilyn herätessä tiedon paikkaansa pitävyydestä on välitysliikkeen kerrottava siitä ostajalle. Välitysyritys edustaa siis kumpaakin asuntokaupan osapuolta.