Mukamas hyvä tarjous!

Harkitsetko asunto-osakkeen myyntiä Turun suunnalla. Harkitset tai et niin kuulehan tätä.

Asiakkaalla oli Turun Varissuolla kaksio myyntiin lähdössä. Varissuo ei liene se kaikkein pramein turkulaislähiö, mutta tästäkin huolimatta asiakkaalle oli tulla asunto-osakkeen myynnin yhteydessä merkittävä tappio.

Eräs viime vuoden loppupuolella toimintansa aloittanut sijoitusyhtiö kävi asiakkaan pakeilla tekemässä mielestään houkuttelevan tarjouksen. Lopputulema oli kuitenkin, että asiakas sai kaksiostaan huomattavasti enemmän, kuin mitä sijoittaja olisi maksanut. Sijoittajan vierailun jälkeen asiakas otti yhteyttä välitysyritykseen ja asunto myytiin markkinahintaan välittäjää käyttäen. Lopulta ero sijoittajan tarjouksen ja lopullisen kauppahinnan välillä Varissuon kaksiossa oli 18.000 euroa.

Vertaile välityspalkkiot maksutta

On sanomattakin selvää, että ammattimaista asuntosijoitustoimintaa ei tehdä markkinahintoja maksamalla. Toisekseen ei ole kiellettyä tehdä alakanttisia tarjouksiakaan. Siitä olen kuitenkin varma, että historian saatossa on moni poika astunut sijoittajan miinaan. Tämänkin tarinan tapauksessa se ensimmäinen ovesta sisään astuja oli kyseisen sijoitustoimiston vasalli.

Muutoinkin on hyvä muistaa, että kiire on huono kaveri asuntokaupoilla.  Kuluttajaviranomainen ohjeistaa, että arvioita asunnon arvosta kannattaa ottaa useammasta eri paikasta. Meillä voit kilpailuttaa välittäjiä maksutta kymmenillä Suomen paikkakunnilla.

Ville Lehtinen