Välityspalkkiot 2013 - Välityspalkkiovertailu

Vertailulista

Välityspalkkiot Suomi – 2013

Päivänä 14.1.2014

Ammattimaisen kiinteistönvälityksen hintojen kehitys 2012-2013.
(Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %).

Välityspalkkiot 2013. Kiinteistönvälityshinnoissa nähtiin keskiarvollisesti kuluneen vuoden aikana hienoista laskua.

Asunto-osakkeen välitystä sai Suomessa vuoden 2013 viimeisellä kvartaalilla keskimäärin noin 0,05 prosenttiyksikköä edullisemin kuin vuotta aiemmin.

Kiinteistöjen välityksessä laskua oli tarkastelujaksolla vain 0,02 prosenttiyksikön verran valtakunnan tasolla. Suurista kaupungeista Helsingissä ja Vantaalla sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen välityksen hinnat jopa nousivat. Sen sijaan Porissa, Joensuussa, Espoossa, Lahdessa ja Jyväskylässä sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen välityshinnoissa joustettiin viimeisen vuoden aikana hyvinkin merkittävästi.

Huomioitavaa: Eniten pudotusta välityshinnoissa nähtiin Porissa, jossa asunto-osakkeiden välityshinnat laskivat peräti 0,58 prosenttiyksikköä. Kiinteistöjen välityshinnat laskivat niin ikään eniten Porissa.

Ohjeet julkistuksen tutkimiseen

Hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan ja kuluttajille maksuttoman kiinteistönvälityksen hintavertailupalveluun Asuntojenmyynti.fi:hin. Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.

Välityspalkkiot Suomi 2013

Siirry halutessasi seuraavista linkeistä muihin julkistuksiin:

2013 kvartaali 1 kvartaali 2 kvartaali 3 kvartaali 4 >> 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Click here to load this Caspio Online Database.

Tässä julkistuksessa kerrottuihin hintakeskiarvoihin vaikuttivat tarkasteluajanjaksolla Suomessa 170 paikkakunnalla välitysprosenttinsa hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittaneet, toimineet ja lakanneet laillistetut kiinteistönvälitysyritykset. Kiinteistönvälitystoiminnan laillisuutta valvovat Suomessa paikalliset Aluehallintovirastot.