Syyskuun asuntokauppaluvut

Syyskuussa vanhoja asuntoja myytiin 10,3% viime vuotta vähemmän ja 5,7% viiden vuoden keskiarvoa vähemmän. Positiivisista odotuksista huolimatta vanhojen asuntojen kauppa ei ole koko vuonna päässyt odotettuun kasvuun.

Toteutuneet asuntokaupat syyskuu 

Syyskuussa välittäjät tekivät vanhojen kerrostaloasuntojen kauppoja noin 2500, mikä oli 300 vuodentakaista vähemmän. Pääkaupunkiseudulla kauppoja tehtiin noin 900, mikä oli 100 vähemmän kuin vuosi sitten. Helsingissä kauppamäärä laski vuodentakaisesta 13 prosenttia, Espoossa 12 prosenttia ja Vantaalla 3 prosenttia.

Vertaa välitysyritysten välityspalkkiot maksutta

Myyntiajat

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostalohuoneistojen myyntiaika oli syyskuussa keskimäärin 61 päivää ja omakotitalon 104 päivää. Muualla Suomessa vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen myyntiaika on 82 päivää, ja omakotitalon 122 päivää. Riippumatta talotyypistä oli asuntojen myyntiaika Suomessa syyskuun aikana keskimäärin 76 päivää.

Asuntojen hintakehitys

Asuntojen neliöhintojen keskiarvo nousi koko maassa vuodentakaiseen verrattuna yhden prosentin. Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa 2,9 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliöhinta syyskuussa oli 4465 euroa ja muualla Suomessa 2268 euroa.

Lähde: KVKL/Verkkouutiset

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät