Koti myyntikuntoon

Moni suomalainen omakotiasuja miettii tänäkin keväänä, että nyt pitäisi laittaa koti myyntiin. Ajatusta torppaa tuttu taka-ajatus – ”ei vain saa aikaiseksi”. Ensin kun pitäisi saattaa koti myyntikuntoon. Tätä tuskaa helpottamaan esittelemme tässä artikkelissa muutamat oivat vinkit aiheeseen liittyen. Näillä valmisteluilla voit saada omakotitalon kaupat aikaan lopulta yllättävän nopeasti.

Tiedot kuntoon

Ostaja pitää saada vakuuttuneeksi siitä, että tiedot myytävästä kohteesta ovat ajan tasalla. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että dokumentaatiota itse rakennuksesta löytyy mahdollisimman kattavasti. Rakennuspiirustukset, talon kunnostus- ja korjaushistoria sekä rakentamiseen käytetyt materiaalit on parempi etsiskellä printattuina käsiinsä heti alkajaisiksi. Kaikki tieto on annettava ostajalle ja se sisältää pienimmätkin virheet tai puutteiden epäilykset. Kauppakirjaan ne kannattaa sitten kaikki luetella, vaikka lista olisi kuinka pitkä. Ostajan hyväksyessä viat ja puutteet paperilla ei niistä tarvitse myöhemmin enää huolia. Tästä päästäänkin sujuvasti siihen seuraavaan hyvään neuvoon.

Kuntotarkastus

Paljon kuuluu pulinaa siitä, että eiväthän ne kuntotarkastajatkaan mitään takaa tai vastuuta ota. Piilevistä vioista kun vastaa aina myyjä tietyn laissa määrätyn ajan. Kuntotarkastajalla ei ole valitettavasti röntgenkatsetta, mutta ennen myyntiin ryhtymistä on kuitenkin suotavaa teettää se kuntotarkastus. Tarkastus antaa myyjälle itselleen selkänojaa ja rauhoittaa ennen kaikkea ostajaa.  Se mikä on voitu on tehty eikä kenellekään voi tulla tunnetta, että jotain olisi aikanaan piiloteltu.

Kilpailuta kiinteistönvälitystarjoukset maksutta

Ehostustarpeita

Hiukankaan vanhemman talon myyjällä on syystäkin mielessä kysymys mahdollisesta remontin tarpeesta. Vanha viisaus on, että jos asunto ei tule myydyksi remontoimattomana > tehdään remonttia. Remontilla harvoin saadaan kuitenkaan aikaan niin merkittävää arvonnousua, että se kannattaisi yleisesti enemmän kuin remontoimattomana myynnin koettaminen. Toki tämä on yleistystä eikä siten päde kaikkiin tapauksiin, mutta näin se neuvoi eräskin vanhojen talojen (ammatti)myyjä.

Stailauspalvelut

Stailaus on sen sijaan pintaremonttia helpompi peliliike toteutettavaksi. Yhdessä päivässä vanhat ulos ja uudet sisään on huomattavasti mutkattomampi operaatio kuin, että aletaan repiä paneelia seinästä. Stailauspalvelut ovat yleistyneet kiinteistönvälitysliikkeiden kikka-arsenaaliin viime vuosina ja trendi jatkuu. Eihän se tietysti ihme ole, että uusi tyylikäs sisustus saattaa paikkapaikoin olla hintansa arvoinen ratkaisu.

Lähde: Iltasanomat

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät