Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
72175
Vertailua

Hyvä kiinteistönvälittäjä – mistä ja miten?

Yleensä ihmiset törmäävät eri välittäjiin kiertäessään asuntonäyttöjä ostajan ominaisuudessa, ja silloin hyvän välittäjän tunnistaa. Hän kohtaa asiakkaat ystävällisesti, on aidosti kiinnostunut esittelemään asuntoa ja osaa vastata monenlaisiin asuntoa ja asuinaluetta koskeviin kysymyksiin. Ostajan on helppo tehdä tarjous, kun hän saa kattavasti tietoa ja kokee että voi luottaa välittäjään.

Kun edessä on asunnon myynti, jokainen myyjä varmasti haluaa oman asuntonsa myyntiin mahdollisimman hyvän välittäjän – juuri sen, joka vakuuttaa ostajat ja saa parhaat tarjoukset. Mistä ja miten hyvän välittäjän löytää?

Kattavasti lisätietoa välittäjän valinnasta: Opas kiinteistönvälittäjän kilpailuttajalle

Hyvä kiinteistönvälitys vaatii monipuolista osaamista

Isoissa kiinteistönvälitysyrityksissä työskentelee muitakin ammattilaisia kuin välittäjiä. Valittu kiinteistönvälittäjä on tietysti tärkeä, koska hän laittaa myynnissä persoonansa ja kokemuksensa peliin. Mutta hän ei välttämättä hoida kaikkea kauppaan liittyvää itse: esimerkiksi kohteen kuvat ottaa ammattilainen ja myynti-ilmoituksen tekstit laatii niistä vastaava työntekijä. Kannattaa kysyä välittäjien kanssa jutellessa, miten hänen edustamassaan firmassa työnjako menee.

Meidän kauttamme onnistuu kiinteistönvälityksen kilpailuttaminen – maksutta ja ilman sitoumuksia. Lue myös kattava tietopakettimme Välityspalkkio – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Lisätietoa välittäjien tehtävistä voi halutessaan lukea kuluttajaviraston sivuilta.

Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä?

Hyvän välittäjän tärkeimpiin tunnusmerkkeihin kuuluvat luotettavuus ja rehellisyys. Rehellisyys ilmentyy parhaiten niin, että välittäjä ei koskaan lupaa mitään, mitä hän ei voisi pitää. Hän varjelee kaupanteon osapuolia väärinkäsityksiltä toimeksiannon alusta loppuun. Luotettavuutta toimeksiantajan ja välittäjän välillä kuvaa se, että välittäjä aidosti seisoo toimeksiantajansa saappaissa.

Hyvä välittäjä on erinomainen asiakaspalvelija. Kokemuksensa ansiosta hän tuntee ostajat ja osaa tulkita, kuka on liikkeellä ”ostohousut jalassa” ja kuka vielä harkitsee tai vasta kartoittaa mahdollisuuksia.
 
Hyvä kiinteistönvälittäjä on kielitaitoinen (etenkin isoissa kaupungeissa tämä on todella tarpeen), ammattipätevä (mielellään LKV) ja osaa soveltaa työssään asunto- ja kiinteistövarallisuuden kauppaan liittyvää lainsäädäntää turvaamaan sopimusosapuolten oikeuksia.
 
Tarkkuus, suunnitelmallisuus ja hyvä viestintä ovat tärkeitä. Kokemusta nimenomaan myytävän kohteen alueelta kannattaa painottaa.

Edellä mainittu opas välittäjän valintaan auttaa kysymään oikeita kysymyksiä välittäjien arviointikäynneillä, jotta niistä seuloutuu paras välittäjä juuri sinun tilanteeseesi.

Mitä muuta täytyy ottaa huomioon asunnon myyntiä suunnitellessa?

Olemme auttaneet yli 20 000 suomalaista kilpailuttamaan välittäjät omalla paikkakunnallaan. Ja yli 100 000 on vertaillut välityspalkkioita avullamme saaden arvokasta lisätietoa asuntokauppoihin.

Kokeile sinäkin – maksuton välittäjien kilpailutus

Kilpailutuksen lisäksi asunnon myyntiin ja välittäjän etsintään liittyy paljon muutakin. Toki hyvä välittäjä on yksi onnistuneen kaupan kulmakivistä, mutta pohdi myös muita vaikuttavia asioita:

Muista, että myös välittäjällä on vastuu asuntokaupassa. Oikean ostajan ja parhaan hinnan löytämisen jälkeen hyvä välittäjä on kaupantekotilaisuuden kapellimestari, jonka johdolla kaupan osapuolet voivat turvallisesti tehdä elämänsä suurimpia taloudellisia transaktioita.

Toivotamme onnistunutta välittäjän valintaa sekä kauppoja!