Digitaalinen asuntokauppa

Niin on maailma muuttunut, että asuntokauppojakin solmitaan jo kotisohvalta. Ei mennäkään enää pankkiin kohtaamaan myyjää, välittäjää ja pankkivirkailijaa. Mihinkä ihmisten välistä todellista kanssakäymistä ja vuorovaikutusta enää tarvittaisiin, kun uusi rento digitaalinen tyyli solmia asuntokaupat mahdollistaa transaktion vaikka ilman housuja.

Maailma muuttuu

Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy tiedotti tällä viikolla, että digitaalisia asuntokauppoja tehdään jo kymmenillä miljoonilla euroilla kuukausittain. Uuden härvelin käyttäjinä on jo yli 2 000 kiinteistövälittäjää. Mukana ovat tietysti myös merkittävimmät pankkialan pelurit – ne edustavat jo yli 96% suomalaisten kotitalouksien lainakannasta. Tarkemmin ottaen pankit ovat OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, S-Pankki, Handelsbanken, Säästöpankkiryhmä ja POP Pankki-ryhmä.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Takapirut

Kaupat allekirjoitetaan uudessa mallissa sähköisesti, joten kaupan toteutuminen ei näin ollen ole sidottu aikaan tai paikkaan. DIAS-alustaa varten muodostettiin marraskuussa 2018 yhteisyritys Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy. Kuinka ollakaan sen omistajina ovat Aktia, Alma Talent, Danske Bank, OP ja S-Pankki sekä teknologiayritys Tomorrow Tech. Kaikki pankit eivät siis ole omistajaportaassa eikä omistajana ole ainuttakaan välitysliikettä. Kyseessä on takuulla ollut valtava ponnistus, koska noin monta suuryritystä ei helposti toistensa kumppaniksi taivu. Nähtäväksi jää miten tämä uusi urbaani kaupankäynnin muoto saa jalansijaa.

LÄHDE: Kauppalehti

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät