Asuntokauppa 2020

Suomalaiset asunnonvälittäjät uskovat kaupan kasvavan tänäkin vuonna – vanhoille hyväkuntoisille asunnoille riittää edelleen kysyntää markkinoilla. Millaista tulee olemaan asuntokauppa 2020 vuonna. Otetaanpa siitä selvää.

Kasvukeskukset vetureina

Kiinteistönvälittäjät ry:n tuoreen katsauksen mukaan viime vuonna hintojen nousu rauhoittui, mutta kauppamäärät olivat edelleen hyvällä tasolla. Nyt kansallisen välitysyhdistyksen Suomen lähes 1 600 välittäjältä 475 toimipisteessä antoivat äänensä kuulua siitä, millaista tulee olemaan asuntokauppa 2020. Yllätyksetöntä on, että vahvinta kasvun odotetaan olevan Helsingin, Turun ja Tampereen alueilla.

Nappaa parhaat välitystarjoukset maksutta tästä

Kerrostalo-osakkeet huudossa

Kerrostalojen kysynnän odotetaan nousevan. Kerrostalo-osakkeiden osalta asuntokauppa 2020 näyttää valoisalta, kun jopa 80% välittäjistä uskoo sen kasvuun. Pari- ja omakotitalojen kysynnän ennustetaan pysyvän ennallaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Pari- ja omakotitalojen hintojen odotetaankin olevan alimmillaan alkutalven aikana. Rivitalojen hinnoissa odotetaan sen sijaan lievää laskua.

Hyväkuntoisista pulaa

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa hyväkuntoisista uudemmista asunnoista on välittäjien mukaan jopa tarjontapulaa. Kovin kysyntä hyväkuntoisista kohteista on pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa on kysyntä pysynyt hyvällä tasolla. Eniten kysyntää olisi rivitalo- ja kerrostaloasunnoista.

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät