Asuntokaupan Välityspalkkiovertailu

Hintavertailua jo 8 vuotta

sinun pitää valita paikkakunta

40037
Vertailua

Asunnonvälitys Jyväskylä

Kirjaudu yllä olevan hakukentän kautta sisään maksuttomaan vertailuun ja näe hetkessä paikkakuntasi asunnon myynti yrityksineen ja hintoineen. Palvelusta löydät välityspalkkiot jokaiselle alueella toimivalle asuntokauppiaalle selkeästi vertailtuna. Onko se asunnonvälitys Jyväskylä mitä etsit? Tutki helposti ja nopeasti esimerkiksi:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välityshinnat etukäteen säästyy aikaa ja rahaa. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailusta on lisäksi suuri hyöty välityspalkkioista neuvoteltaessa.

Välitysala on tupaten täynnä kiinteistövälittäjiä. Tämän vuoksi kohteen omistajalla on usein hyvin paljon valinnanvaraa välitystoimihenkilöiden suhteen. Onko ajatuksissa pestata asunnonvälitys Jyväskylä alueelta?

Välitystoimihenkilöitä kannattaa kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy paras välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitelman mukaisesti ja lopputulos on onnistunut. Muita paremman asiantuntijan voi onneksi tunnistaa useasta asiasta. On myös tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista kannattaa välittäjän kanssa käydä läpi seuraavat asiat, jotta valinta osuu oikein.

Kilpailutuksella edullisempi palkkio

Välityspalkkio on välittäjän saama palkka tehdystä myyntityöstä. Iso osa välittäjistä toimii alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia menestyksekkäästi ja pitkäaikaisesti alalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat oleellisesti välitysliikkeiden välillä. Tavanomaista välityspalkkiota on lähestulkoon mahdoton osoittaa, sillä välityspalkkion koko sovitaan vasta välitysliikkeen ja kuluttajan keskinäisten neuvotteluiden päätteeksi. On myös yrityksiä, joiden välityshinta ei ole sovittavissa erikseen. Asuntokaupoilla puhutaan sadoista tuhansista euroista ja siksikin myös palkkion suuruus on usein merkittävä. Hyvä asunnonvälitys Jyväskylä ottaa työstään työn vaativuutta vastaavan välityspalkkion ja osaa perustella sen myös asiakkaalleen avoimesti. Tätä linkkiä hyväksi käyttäen voit ladata Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on helppoa vertailla asunnonvälitys Jyväskylä asiaa paikkakunnalla. Tämä siksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelu perustettiin kiinteistön- ja asunnonvälityksen hintojen vertailemiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui kiinteistönvälittäjien jokaviikkoisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt tietoa siitä paljonko kustansi hra. tai rva asunnonvälitys Jyväskylä palvelut? Välityspalkkiovertailun ansiosta lain hintamerkinnän noudattaminen joutui suurennuslasin alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö valvovan viranomaisen kanssa johti siihen, että tässä vaiheessa lähes kaikki välitysliikkeet Suomessa ilmoittavat internetsivuillaan lain edellyttämät hinnastonsa.

Välityshinnastoja on vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneiden vuosien aikana.

Asunnonvälitysliikkeen käyttäminen ja välityspalkkiot

Laillistetun välitysliikkeen palveluiden hyväksikäyttö asuntokaupassa on tunnetusti suosittua. Tämä sen johdosta, että ostajat luottavat useinmiten enemmän välittäjällä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välittäjä hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelemisen ja loppuun itse asuntokaupan.

Välityspalkkioissa kannattaa olla kuitenkin hereillä. Usein välityspalkkio peritään vain asuntokaupoilla. Eräillä asunnonvälityksillä on kuitenkin myös toisinaan kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös usean välitysyrityksen valikoimissa. Kiinteän palkkion hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttiperusteinen palkkiomalli on laskutuksen perusteena kuitenkin välittäjää kannustavin ratkaisu.

asunnonvälitys Jyväskylä

asunnonvälitys Jyväskylä

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on todella helppoa verrata asunnonvälitys Jyväskylä asiaa paikkakunnalla. Tämä siksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelumme on perustettu kiinteistönvälityksen hinnastojen vertaamiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui välitysyritysten sunnuntaisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt koottua tietoa siitä paljonko maksoi hra. tai rva asunnonvälitys Jyväskylä palvelut? Palkkiovertailun julkaisun vuoksi lain hintamerkinnän noudattaminen joutui tutkinnan alle välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö viranomaisten kanssa johti lopulta siihen, että nykyään lähes kaikki välitysyritykset Suomessa ilmoittavat verkkosivuillaan lain edellyttämät palveluhinnastonsa.

Välityshinnastoja sittemmin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneiden vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Kiinteistönvälitysliikkeen palveluiden käyttö asuntokaupassa on tiedetysti suosittua. Tämä siitä syystä, että ostajat luottavat usein enemmän välitysliikkeellä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välitysliike hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperityön, esittelemisen ja loppuun itse asuntokaupan.

Välittäjien palkkiossa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Usein välityshinnat peritään vain asuntokaupoilla. Eräillä välitysliikkeillä on kuitenkin myös joitakin kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös monen asunnonvälittäjän tarjonnassa. Kiinteän summan hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on palkkioperusteena kuitenkin myyntiedustajaa kannustavin ratkaisu.