Asuntokaupan Välityspalkkiovertailu

Hintavertailua jo 8 vuotta
Click here to load this Caspio Cloud Database
Vertailua

Asunnonvälitys Helsinki

Kirjaudu yllä olevan hakukentän avulla tästä sisään maksuttomaan vertailupalveluumme ja katso kattavasti paikkakuntasi asunnon myynti välitysyrityksineen ja välityspalkkioineen. Täältä löydät välityspalkkion jokaiselle alueella asuntoja myyvälle välitysyritykselle selkeästi vertailtuna. Onko se asunnonvälitys Helsinki mitä etsit? Vertaile nopeasti ja helposti vaikkapa:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välitysliikkeet etukäteen säästät aikaasi. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailemisesta on lisäksi todella suuri apu välityspalkkioista neuvoteltaessa.

Asuntokaupan ala on tupaten täynnä asunnonvälittäjiä. Tästä johtuen kohteen omistajalla on usein todella paljon valinnanvaraa asunnon myyjien suhteen. Onko aatteissa valjastaa asuntoa myymään asunnonvälitys Helsinki alueelta?

Välittäjiä voidaan kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy erityisen hyvä välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitellusti ja lopputulos on onnistunut. Muita paremman kiinteistönvälittäjän voi onneksi tunnistaa useasta asiasta. On lisäksi tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista on välttämätöntä välittäjän kanssa käydä lävitse seuraavat kohdat, jotta valinta osuu oikein.

Kilpailuttaminen pienentää palkkioita

Välityspalkkio on välittäjän saama korvaus tehdystä työstä. Iso osa välittäjistä työskentelee alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia sitoutuneesti ja pitkäaikaisesti alalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat runsaasti asunnonvälitysten välillä. Tavanomaista välityspalkkiota on lähestulkoon mahdotonta saada selville, sillä palkkion suuruus selviää vasta välittäjän ja asiakkaan keskinäisten neuvotteluiden tuloksena. On myös välitysliikkeitä, joiden välityspalkkio ei ole neuvoteltavissa. Asuntokaupoilla puhutaan sadoista tuhansista euroista ja siksi myös palkkion koko on useasti merkittävä. Hyvä asunnonvälitys Helsinki ottaa työstään realistisen palkkion ja selvittää sen asiakkaalleen avoimesti. Tästä linkistä voit halutessasi ladata KVKL:n hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on kovin helppoa selvitellä asunnonvälitys Helsinki tarjontaa paikkakunnalla. Tämä sikäli, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 kehittämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelumme perustettiin välitysyritysten hintojen vertailemiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui kiinteistönvälittäjien viikottaisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioiden vertailun mahdollistamaa palvelua ei ennen tätä ollut Suomessa nähty. Mistään ei löytynyt kootusti tietoa siitä mitä maksoi mr. tai mrs asunnonvälitys Helsinki palvelukset? Välityspalkkiovertailun julkaisun vuoksi lain hintamerkinnän noudattaminen joutui tutkinnan alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö valvovan viranomaisen kanssa johti lopulta siihen, että tässä vaiheessa lähes kaikki välitysyritykset Suomessa ilmoittavat nettisivuillaan lain edellyttämät palveluhintansa.

Välityshintoja on vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Kiinteistönvälitysliikkeen palveluiden käyttäminen asuntokaupassa on tiedetysti suosiossa. Tämä siksi, että ostajat luottavat useasti enemmän välitysliikkeellä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välitysliike hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperityön, esittelemisen ja loppuun itse asuntokaupan.

Välittäjän palkkiossa kannattaa olla kuitenkin valveilla. Usein välityshinnat peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Muutamilla välitysyrityksillä on kuitenkin myös toisinaan kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on nykyään myös usean välitysyrityksen tarjonnassa. Kiinteän summan hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on laskutuksen perusteena eittämättä välittäjää kannustavin ratkaisu.

asunnonvälitys Helsinki

asunnonvälitys Helsinki

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on todella helppoa selvitellä asunnonvälitys Helsinki asiaa alueella. Tämä sikäli, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 kehittämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelu pystytettiin asunnon- ja kiinteistönvälityksen hinnastojen vertaamiseksi, kun velvollisuus hinnan ilmoittamiseen poistui välitysyritysten jokaviikkoisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei löytynyt koottua tietoa siitä mitä kustantaa hra. tai rva asunnonvälitys Helsinki palvelukset? Palkkiovertailun vuoksi lain hintamerkinnän noudattaminen joutui suurennuslasin alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyömme viranomaisten kanssa johti lopulta siihen, että tässä vaiheessa lähes kaikki asunnonvälitysliikkeet Suomessa ilmoittavat nettisivuillaan lain velvoittamat palveluhinnastonsa.

Välityspalkkioita onkin jo vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttö ja välityspalkkiot

Kiinteistönvälitysliikkeen palveluiden hyväksikäyttö asuntokaupassa on tunnustetusti suosiossa. Tämä siitä syystä, että ostajat luottavat usein enemmän välitysyrityksellä myynnissä oleviin kaupankohteisiin. Välitysyritys hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelemisen ja lopuksi itse kaupanteon.

Välityspalkkiossa tulee olla kuitenkin valveilla. Usein välityshinnat peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Muutamilla kiinteistönvälityksillä on kuitenkin myös toisinaan kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös monen välitysliikkeen tarjonnassa. Kiinteän summan hyvä puoli on se, että se ei tuo yllätyksiä. Prosenttiosuus palkkiomalli on laskutuksen perusteena eittämättä myyntiedustajaa kannustavin ratkaisu.