Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
70345
Vertailua

Asunnon myynti Turku

Kirjaudu yllä olevan hakukentän avulla sisään maksuttomaan vertailupalveluumme ja löydä salamannopeasti paikkakuntasi asunnon myynti yrityksineen ja palkkioineen. Palvelusta löydät hintatiedot jokaiselle alueella kauppaa tekevälle välitysliikkeelle selkeästi vertailtuna. Onko se asunnon myynti Turku mitä etsit? Tutki nopeasti ja helposti esimerkiksi:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välitysliikkeet etukäteen säästyy aikaa ja rahaa. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailusta on lisäksi suuri apu välityskustannuksista neuvoteltaessa.

Asunnonvälityksen toimiala on täynnä asuntovälittäjiä. Tämä huomioon ottaen asunnon omistajalla on usein käsittämättömän paljon valinnanvaraa asunnonvälittäjien suhteen. Onko aatoksissa asunnon myynti Turku? Asiantuntijoita kannattaa kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy hyvä välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitelman mukaan ja lopputulos on onnistunut. Taidokkaan välittäjän voi onneksi tunnistaa useasta seikasta. On myös tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista kannattaa välittäjän kanssa käydä läpi seuraavat kohdat, jotta valinta osuu oikein.

Kilpailuttamalla säästää

Välityspalkkio on välittäjän saama palkkio tehdystä työstä. Iso osa välittäjistä tekee työtä alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia menestyksekkäästi ja pitkäaikaisesti toimialalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat oleellisesti kiinteistövälitysten välillä. Tavallista välityshintaa on melkein mahdotonta saada selville, koska välityspalkkioiden suuruus selviää vasta välittäjän ja asiakkaan keskinäisten neuvotteluiden tuloksena. On myös yrityksiä, joiden välityshinta ei ole erikseen sovittavissa. Asuntojen myynnissä kuitenkin puhutaan isosta transaktiosta ja tästäkin syystä myös välityspalkkion suuruus on useinkin merkityksellinen. Asunnon myynti Turku on haettu asia asia eikä ihme, mutta hyvä kiinteistönvälittäjä ottaa työstään työn vaativuutta vastaavan välityspalkkion ja perustelee sen myös asiakkaalleen vilpittömästi. Kiinteistönvälitystä koskee lain velvoite hyvästä välitystavasta. Tästä linkistä voit lukea Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on helppoa vertailla asiaa asunnon myynti Turku. Tämä sen vuoksi, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelu perustettiin kiinteistön- ja asunnonvälityksen hinnastojen vertailemiseksi, kun velvollisuus hinnan ilmoittamiseen poistui välitysliikkeiden viikottaisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei tietoa löytynyt siitä mitä maksaa asunnon myynti Turku? Palkkiovertailun julkaisun vuoksi lain hintamerkintäasetuksen noudattaminen joutui tarkastelun alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö valvovan viranomaisen kanssa on johtanut siihen, että nykyään lähes kaikki asunnonvälitysliikkeet Suomessa ilmoittavat nettisivuillaan lain vaatimat palveluhintansa.

Välityshinnastoja onkin jo vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Välitysyrityksen käyttäminen ja välityspalkkiot

Kiinteistönvälittäjän palveluiden hyväksikäyttö asuntokaupoilla on tunnetusti suosiossa. Tämä sen johdosta, että ostajat luottavat useasti enemmän välitysyrityksellä myynnissä oleviin myyntikohteisiin. Välitysliike hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelyn ja lopuksi itse kaupanteon.

Välittäjän palkkiossa kannattaa olla kuitenkin hereillä. Usein välityshinnat peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Joillakin asunnonvälityksillä on poikkeuksellisesti myös joissakin tapauksissa kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on sen sijaan nykyään myös monen välitysliikkeen palvelupaketissa. Kiinteän palkkion hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttiperusteinen palkkiomalli on palkkaperusteena kuitenkin myyntihenkilöä kannustavin ratkaisu.

asunnon myynti Turku

asunnon myynti Turku

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on helppoa vertailla asiaa asunnon myynti Turku. Tämä siitä syystä, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelu on perustettu kiinteistön- ja asunnonvälityksen hinnastojen vertailemiseksi, kun velvollisuus hinnan ilmoittamiseen poistui asunnonvälittäjien jokaviikkoisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioiden vertailun mahdollistamaa palvelua ei ennen tätä ollut Suomessa nähty. Mistään ei löytynyt koottua tietoa siitä mitä kustantaa asunnon myynti Turku? Vertailupalvelumme julkaisun vuoksi lain hintamerkintäasetuksen noudattaminen joutui tarkastelun alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyömme viranomaisen kanssa on lopulta johtanut siihen, että nykyään lähes kaikki välitysliikkeet Suomessa ilmoittavat verkkosivuillaan lain edellyttämät palveluhintansa.

Välityshintoja onkin jo vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Välittäjän käyttö ja välityspalkkiot

Kiinteistövälittäjän palveluiden käyttö asuntokaupassa on tunnustetusti suosiossa. Tämä sen vuoksi, että ostajat luottavat useinkin enemmän välitysliikkeellä myynnissä oleviin myyntikohteisiin. Välitysyritys hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvityksen, paperihommat, esittelemisen ja lopuksi itse kaupanteon.

Välityspalkkiossa tulee olla kuitenkin hereillä. Usein välityshinnat peritään vain totetuneesta kaupasta. Muutamalla asunnonvälityksillä on kuitenkin myös joissakin tapauksissa kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio löytyy sen sijaan nykyään myös monen välitysyrityksen tarjonnassa. Kiinteän summan hyvä puoli on se, että se ei tuo yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on palkkaperusteena kuitenkin myyntihenkilöä kannustavin ratkaisu.