Vertaa kiinteistönvälittäjiä ja välityspalkkioita

Välitysvertailua jo vuodesta 2012
4/5

Saimme tarjouksen kolmelta välittäjältä, joista yhden tarjous johti sopimukseen. Kätevä palvelu.

Ritva K.Tampere
70345
Vertailua

Asunnon myynti Espoo

Kirjaudu yllä olevan hakukentän avulla tästä sisään maksuttomaan vertailuun ja katso silmänräpäyksessä paikkakuntasi asunnon myynti välitysyrityksineen ja hintoineen. Tästä palvelusta löydät välityspalkkiot jokaiselle alueella asuntokauppaa ammatikseen tekevälle välitysliikkeelle ymmärrettävästi vertailtuna. Onko se asunnon myynti Espoo mitä etsit? Katso nopeasti ja helposti esimerkiksi:

  • Toteutuneet välityspalkkiot alueella
  • Päivän parhaat välitystarjoukset
  • Välityspalkkioprosentit (asunto-osakkeet ja kiinteistöt)
  • Palkkioperusteet
  • Mahdolliset peruspalkkiot, minimipalkkiot ja asiakirjakulut
  • LKV-pätevyystasot
  • Välitystoimipisteiden henkilömäärät

Vertaamalla välitysliikkeet etukäteen säästät rahaa ja hermoja. Toteutuneiden välityspalkkioiden vertailemisesta on lisäksi todella suuri hyöty välityskustannuksista neuvoteltaessa.

Asunnonvälityksen toimiala on tulvillaan myyntiedustajia. Tämän vuoksi asunnon omistajalla on usein hämmästyttävän paljon valinnanvaraa myyntiedustajien suhteen. Onko harkittavana asunnon myynti Espoo? Kiinteistönvälittäjiä voidaan kilpailuttaa, jotta toimijoiden seasta löytyy paras välittäjä, asunnonmyyntiprosessi etenee suunnitelman mukaan ja lopputulos on onnistunut. Ammattitaitoisen asiantuntijan voi onneksi tunnistaa useammasta seikasta. On myös tärkeää valita välittäjäksi henkilö, josta pitää ja kenen kanssa keskinäiset kemiat toimivat. Ennen toimeksiantosopimuksen allekirjoittamista kannattaa välittäjän kanssa käydä läpi seuraavat kohdat, jotta valinta osuu kohdilleen.

Kilpailutuksella sopiva palkkio

Välityspalkkio on välittäjän saama korvaus tehdystä myyntityöstä. Iso osa välittäjistä työskentelee alalla provisiopalkalla, eli jokaisella tehdyllä kaupalla on erityisen suuri merkitys välittäjän mahdollisuuksiin toimia menestyksekkäästi ja pitkäaikaisesti välitysalalla. Välityspalkkio lasketaan asunnon toteutuneesta velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiot vaihtelevat huomattavasti kiinteistövälitysten kesken. Tavallista välityspalkkiota on lähestulkoon mahdotonta saada selville, koska välityspalkkion koko ratkeaa vasta välittäjän ja kuluttajan keskinäisten neuvotteluiden päätteeksi. On myös välitysliikkeitä, joiden palkkio ei ole erikseen sovittavissa. Asuntokaupoissa kuitenkin puhutaan isoista summista ja siksikin myös välityspalkkioiden koko on useinkin merkittävä. Asunnon myynti Espoo on haettu asia asia eikä ihme, mutta ammattitaitoinen asunnonvälittäjä ottaa työstään realistisen välityspalkkion ja osaa perustella sen myös asiakkaalleen avoimesti. Asunnonvälitystä koskee lain edellytys hyvästä välitystavasta. Tätä kautta voit tulostaa KVKL:n hyvän välitystavan oppaan.

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on jo helppoa verrata asiaa asunnon myynti Espoo. Tämä sikäli, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja esittelemä vertailupalvelu. Palvelu on perustettu kiinteistönvälityksen hintojen vertailemiseksi, kun velvollisuus hinnan ilmoittamiseen poistui välitysyritysten jokaviikkoisista asuntoilmoituksista.

Välityspalkkioita ei voinut ennen tätä missään vertailla. Mistään ei tietoa löytynyt siitä mitä maksoi asunnon myynti Espoo? Vertailumme ansiosta lain hintamerkinnän noudattaminen joutui tarkastelun alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyömme viranomaisen kanssa johti siihen, että nykyään lähes kaikki välitysliikkeet Suomessa ilmoittavat nettisivuillaan lain velvoittamat palveluhintansa.

Välityshintoja onkin jo vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneiden vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Laillistetun kiinteistönvälittäjän palveluiden käyttäminen asuntokaupassa on tunnustetusti suosittua. Tämä siitä syystä, että ostajat luottavat useinmiten enemmän välitysyrityksellä myynnissä oleviin myyntikohteisiin. Välitysyritys hoitaa yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperihommat, esittelyn ja lopuksi itse kaupanteon.

Välittäjien palkkiossa kannattaa olla kuitenkin valveilla. Usein välityspalkkiot peritään vain asuntokaupoilla. Muutamilla asunnonvälityksillä on poikkeuksena myös joitakin kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio on nykyään myös monenkin kiinteistönvälitysliikkeen tarjonnassa. Kiinteän palkkion hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on palkkaperusteena kuitenkin myyntihenkilöä kannustavin ratkaisu.

asunnon myynti Espoo

asunnon myynti Espoo

Välityspalkkiovertailun historia

Tätä nykyä on jo helppoa vertailla asiaa asunnon myynti Espoo. Tämä sikäli, että välityspalkkiovertailu on Effortia Oy:n Suomeen jo vuonna 2013 pystyttämä ja lanseeraama vertailupalvelu. Palvelu perustettiin välitysyritysten palveluhintojen vertaamiseksi, kun hinnanilmoitusvelvollisuus poistui asunnonvälittäjien jokaviikkoisista lehti-ilmoituksista.

Välityspalkkioiden vertailun mahdollistamaa palvelua ei ennen tätä ollut Suomessa nähty. Mistään ei löytynyt tietoa siitä paljonko maksoi asunnon myynti Espoo? Välityspalkkiovertailun vuoksi lain hintamerkinnän noudattaminen joutui tarkastelun alle myös välitysalaa valvovissa Aluehallintovirastoissa. Yhteistyö viranomaisten kanssa on johtanut siihen, että nykyisin lähes kaikki kiinteistönvälitysliikkeet Suomessa ilmoittavat verkkosivuillaan lain vaatimat hinnastonsa.

Välityspalkkioita sittemmin vertailtu kymmeniätuhansia kertoja kuluneitten vuosien aikana.

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ja välityspalkkiot

Laillistetun välitysliikkeen palveluiden käyttäminen asunnon myynnissä on tiedetysti suosittua. Tämä siitä syystä, että ostajat luottavat useinkin enemmän välittäjällä myynnissä oleviin kohteisiin. Välitysyritys hoitelee yleensä asiakkaan puolesta kohteen selvittämisen, paperityön, esittelyn ja loppuun itse asuntokaupan.

Välityspalkkiossa tulee olla kuitenkin tarkkana. Usein välityshinta peritään vain toteutuneista asuntokaupoista. Eräillä kiinteistönvälityksillä on poikkeuksena myös joitakin kiinteitä kuluja.

Kiinteä välityspalkkio löytyy sen sijaan nykyään myös monenkin asunnonvälittäjän palvelupaketissa. Tasasumman hyvä puoli on se, että se ei aiheuta yllätyksiä. Prosenttuaalinen palkkiomalli on laskutuksen perusteena eittämättä myyntihenkilöä kannustavin ratkaisu.