Kiinteistönvälitys digitalisoituu

Kiinteistö-Kille

Toista se oli ennen. Näin miettii toimistossaan eräskin Kiinteistö-Kille. Kaihoisana muistelee aikaa jolloin ihmiset vielä kävelivät ulkona muutoinkin kuin Pokemonia metsästämässä. Niinpä niin… tuolloin ne toisinaan pysähtelivät myös tämän yrityksen näyteikkunan eteen, siihen paineettomaan markkinapaikkaan, johon Kille oli huolellisesti ripustanut uusimmat myyntiin tulleet kohteensa. Nyt ei ikkunan takana pyöri enää kuin hentoinen tuulenvire. Kiinteistönvälitys digitalisoituu kovaa vauhtia, kun Kille päättää laittaa pillit pussiin.Kiinteistönvälitysliikkeet on perinteisesti mielletty keskeisten sijaintien kauppapaikoiksi. Nyt välitystoimistot kuitenkin pakenevat yläkerroksiin ja häviävät jopa pankkien konttoreista, mutta mistä tämä kaikki johtuu? Eivätkö välitysyritykset enää usko perinteisen kasvotusten tapahtuvan kohtaamisen tenhoon? Surffaavatko hekin nykyään mieluummin netissä ja pläräävät älypuhelimiaan aivan kuten kaikki muutkin?

Totuus on, että kiinteistönvälittäjät ovat siellä missä myyjät ja ostajat liikkuvat. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Asunnon omistajien muuttuneet tavat tekevät tyhjiksi kivijalkamyymälöitä yksi toisensa jälkeen.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asunnonvälittäjä itsessään kävisi tarpeettomaksi tai että asunnon myyntiprosessin voisi kokonaan automatisoida, no way Jose!

Palataan vielä lopuksi tarinamme päähenkilöön Killeen. Termisen kevään ensimmäisen päivän aamuna Kille sulkee välitysliikkeen oven takanaan viimeistä kertaa. Hän ei suinkaan suuntaa kotiin murjottamaan, vaan kaivaa esiin Kiinasta tilaamansa uuden Nokia 6- älypuhelimen. Hän vilkuilee ensin ympärilleen, mutta sitten kuin muina miehinä avaa laitteessaan Pokemon Go- sovelluksen. Uusi aika on alkanut.

 

Ville Lehtinen