Kiinteistönälittäjän palkkio

Mistä on välityspalkkio tehty?

Palkkasit välittäjän ja kaupoilla mietit mitä oikestaan tapahtui? Maksoinko välittäjälle näin paljon? Välityspalkkio, sitä ei moni ymmärrä mihin nämä taatelit todellisuudessa päätyvät. Antaakaapas kun minä kerron miten pennosillenne käy!

Mikäli luit insertin huolimattomasti, niin palaa askel taaksepäin. Käytin sanaa “palkata”. Suomessa tuon sanan ympärillä pyörivät verottajan ja eläkevakuutusyhtiöiden elinkustannusindekseihin perustuvat, korottuvat ja huonosti suunnitellun liiketoiminnan helposti tappavat viikatteet. Sitä ei moni heinähattu hevin ymmärräkkään, että se raha ei vaan sujahda yhdestä taskusta toiseen, vaan siinä ovat monet lovet apposen ammollaan. Välittäjän tulee tietysti saada palkkaa ja tämän ymmärtää vielä suurinosa. Yllätys lienee, että jokaisen osakeyhtiömuotoisen liiketoiminnan tarkoituksena on tehdä voittoa. Tämän toteuttaminen vaatii katetta ja sitä saadaan välitysalalla ainoastaan palvelusta, jota kuluttajat ostavat eli ammattimaisesta asuntojen välityksestä. Jos voittoa ei tule, niin tulee.. tappiota. Jos liiketoiminta on kannattamatonta, se loppuu. Lienee myös hämärän peitossa, että jokainen toimeksiantosopimus on niin ikään liiketoimintariski. Jokaisen toimeksiannon kannattavuus on sopimuksen tekotilanteessa arvioitava erikseen. Useimmin riski on alalla toki kannattava ottaa ja tällöin toimijat neuvottelevat usein listahintojaan edullisemman välityssopimuksen.

Suomessa hintojen lasku on vuoden 2015 alussa siirtynyt jo elintarvikkeisiin. Hintojen laskusta välityspalkkioissa kerroimmekin jo vuosijulkistuksessamme tammikuun alussa. Älä lopeta kuluttamista, vaan osta ja suosi nyt suomalaista (kun kerran halvalla saa). Välityspalveluita ja sen hintavaihtoehtoja on laidasta laitaan. Jokaiselle löytyy suurissa kaupungeissa tätä nykyä omalle lompakolle sopuhintainen välitysliike. Oma mielipiteeni on, että täytyy olla eritoten viehtynyt asuntovälitykseen halutessaan kaikesta huolimatta välittää asuntonsa itse. Toinen vaihtoehto on, että oma aika ei tuntuisi olevan paljonkaan arvoinen.

Ville Lehtinen