Hyvä asiakaspalaute

Hyvä asiakaspalaute

Sitä kun yrittää yhtä ja toista, niin aina ei sivussa hurrata. Varsinkin myyntityö on ammatti, jonka syvänteet tarjoavat mieleenpainuvia hetkiä. Maailmaa pyörittää omanapaisuus, joka potkii ahteriin aina sitä myyjää, joka eksyy tätä ymmärtämästä. Kaiken taustalla on tietysti molemminpuolinen oman edun tavoittelu. Onneksi tarve selviytyä elontiellä nostaa jo notkahtaneenkin itsetunnon takaisin hartialinjaan. Sitten ovat ne harvat hetket, kun tulee hyvä asiakaspalaute. Silloin on syytä pysähtyä tarkastelemaan hetkeksi juuri tapahtunutta.

Useinhan on nimittäin niin, että me ihmiset ja varsinkin myyjät tunnemme kielteiset asiat voimakkaampina myönteisiin tunnetiloihin nähden. Perustavaa laatua oleva kierre alkaa kysymyksellä: “mitä taaskin tein väärin?” Myyjän perusvirhe on hakea itse haluamaansa sopimusta, eikä sitä asiakkaan tarvitsemaa ratkaisua. Kun positiivinen palaute sitten tulee, on myyjän syytä rekisteröidä ne teot ja toimet jotka johtivat myönteiseen palautteeseen. Asiakkaiden tarpeen täyttäminen on avain onnistumiseen. Lue tästä asiakkaiden Asuntojenmyynti.fi kokemuksia.

Ville Lehtinen

Puutelista

Elämä on pitkä puutelista

Göstan sanat kaikuivat viime viikkoina päässäni metsästäessäni meille vaikeasti saatavaa tietoturvasertifikaattia. Kaikki lähti liikkeelle, kun taannoin sivustomme ulkoasu vioittui meistä johtumattomista syistä.

Olimme siis juuri hakeneet Avainlippua, kun sivustomme ulkoasu muuttui meidän tietämättämme yhdessä yössä. Vaihdoimme alustaa lennosta ja tämä itsessään oli hurja ponnistus. Saadessamme viimein palvelualustan migraation valmiiksi, tuli ilmoitus Effortialle myönnetystä Avainlipusta. Avainlipun saadessamme ymmärsin, että asiakkaamme tarvitsevat lisäsuojaa käyttäessään puhtaasti kotimaista palveluamme. Meillä ei ollut SSL- suojattua selaamista. Hakisimmeko laajennettua tietoturvasertifikaattia – sertifikaattia, jollainen löytyy mm. OP-Pankilta ja Stockmannilta? Näin teimme ja tänä aamuna, erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen saimme vihdoin sivustomme toimimaan halutusti. Tarinan opetus itselle oli jälleen se, että jos halusimme saavuttaa jotain todella merkittävää, niin se ei tapahtunut hetkessä. Muutoinkin tämä vahvisti käsitystäni siitä, että verkkosivustojen kehityksessä kannattaa varautua laskemaan päivien sijaan kuukausia

Ville Lehtinen